Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Cyklistická expedice Praha – Sankt-Petěrburg podpoří lidi s handicapem

18. 7. 2012 - [Econnect/Výbor dobré vůle]

Cyklista Pavel Draštík 3. srpna startuje cyklistickou expedici Praha – Sankt-Petěrburg za účelem pomoc lidem se zdravotním postižením. Sportovec se zapojil do projektu Sport pro charitu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, jehož cílem je propojit různé sportovní disciplíny zaměřené na pomoc handicapovaným. Expedice povede přes území šesti států a potrvá šest týdnů. Každý, kdo chce podpořit charitativní expedici a přispět potřebným, může tak učinit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS VDV na číslo 87777. Výnos ze sbírky bude použit na nákup invalidního vozíku mladému člověku, který se následkem úrazu ocitl na vozíku.

Pavel Draštík, který dlouhodobě žije v norském Stavangeru, se horským kolům aktivně věnuje již několik let a má zkušenosti se závoděním v poloprofesionálním týmu. „Asi před rokem a půl se mi do ruky dostala kniha od Roba Lilwalla s názvem “Cycling home from Siberia“, jež pojednává o učiteli z Londýna, který odletěl na Sibiř a 3,5 roku strávil cestou zpět. Neuvěřitelný a velmi motivační příběh! Po přečtení knihy jsem začal přemýšlet o realizaci něčeho alespoň trochu podobného, a vzhledem k tomu, že jsem nikdy nebyl v Pobaltí, rozhodl jsem se pro cestu do Sankt-Petěrburgu,“ zdůvodňuje cyklistickou expedici Pavel Draštík. „Tím, že pojedu na kole z Prahy do Sankt-Petěrburgu, si splním svůj sen, tak proč se nepokusit pomoc splnit sen i někomu dalšímu,“ dodává cyklista.

Pavel Draštík má na cestu včetně příprav šest týdnů. Cyklistická expedice povede částečně trasou EuroVelo 10, které je sítí evropských cyklistických stezek napříč celým evropským kontinentem. Na cestu se Pavel vydá sám s nízkým rozpočtem. Během expedice bude spát ve stanu a jídlo si připravovat na vařiči. Zpátky do Prahy se dostane letecky začátkem září.

Nadace Olgy Havlové projekt Sport pro charitu realizuje již třetím rokem a za tuto dobu na konto pomoci handicapovaným putoval téměř milion korun. Původně Nadace spojovala běžce dobré vůle, kteří se rozhodli běžet ve prospěch handicapovaných na Pražském mezinárodním maratonu. Později se projekt rozšířil do dalších sportovních disciplín, které dnes propojuje protál SportProCharitu.cz. Vybrané finanční prostředky jdou zejména na nákup nezbytných zdravotnických pomůcek, digitálních sluchadel pro neslyšící či invalidních vozíků. Každý, kdo chce lidi se zdravotním postižením podpořit, se může registrovat na sportovní akce nebo přímo přispět na veřejnou sbírku Dobra není nikdy dost č. účtu 625 625 625 /0300. Více informací o charitativních sportovních aktivitách lze nalézt na nových webových stránkách www.sportprocharitu.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Tipy Econnectu v sociální oblasti

Sociální rozvoj a pomoc v katalogu odkazů občanské společnosti KORMIDLO.cz
InternetPoradna Zpravodajský, poradenský, informační a diskusní server pro osoby se specifickými potřebami
Helpnet.cz - Informační portál pro osoby se specifickými potřebami
Migrace on line - vše o mezinárodní migraci

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz