Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Keramické studio Ulity - DDM Praha 3 zve na tradiční benefiční a prezentační výstavu

12. 6. 2012 - PRAHA [Econnect/Ulita]

Keramické studio Ulity - DDM Praha 3 zve na tradiční benefiční a prezentační výstavu keramických plastik. Uskuteční se od 19. do 25.6. v prostorách Ulity. Na výstavě budou k vidění i práce, oceněné medailemi z celosvětové dětské výtvarné soutěže Lidická růže. Vernisáž se uskuteční 19.6. od 17.00. Na programu bude živá africká hudba a tanec (kapela Aneboafro), jam-session, dílna Plackování - výroba odznaků, občerstvení. Vstup zdarma.

Otevřeno 20. - 25. 6 od 13.00 do 18.30, mimo So a Ne. Doprovodný program: ŠPERKAŘSKÁ DÍLNA 21. a 25. 6.; 16.00 - 18.00, vstupné 30 Kč /jedna sada šperků. Zakoupené keramiky se vyzvedávají 26. 6. mezi 10.00 a 18.00.

Výstava shrnuje práci Keramického studia za jednu sezónu. Jeho členy jsou lidé od předškolního do zralého věku. Na výstavě se každoročně objeví téměř 300 prací dětí i dospělých, z nichž asi polovina je prodejní.

Výtěžek z prodeje je určen projektu adopce na dálku - Ulita již sedmým rokem podporuje Carolinu z Nairobi. Na její počest má obvykle vernisáž africké ladění. Letos vystoupí kapela Aneboafro s tanečnicemi. Návštěvníci se mohou těšit také na bubenický jam-session na zahradě, do něhož se může kdokoli zapojit. Africká tematika bude vernisáž letos provázet naposledy, neboť adoptivní dcera Carolina opouští dětský věk: letošní výstava je symbolickým rozloučením a vysláním do světa.

Předností výstavy je šíře návštěvníků, které může oslovit, aniž by ztratila svou příjemně komorní atmosféru. Každý rok výstavu navštíví cca 300 zájemců: milovníci výtvarného umění, ti, kdo hledají inspiraci, ti, kdo chtějí levně zakoupit výtvarně cenný originál a potěšit jím sebe nebo druhé, ti, kteří mají v oblibě originální doplňky interiérů i ti, kdo chtějí přispět na dobročinný účel. Na své si přijdou rodiny s dětmi, studenti, mladší i starší generace: i vzhledem k rozdílným věkům a zkušenostem tvůrců je výstava prostorem pro mezigenerační setkávání.

Keramické studio funguje v Ulitě, DDM Praha 3, již 17 let. Pod vedením zkušených lektorek ak. mal. Vlasty Faktorové, Kateřiny Tetivové a Dany Kostkové pořádá kurzy, workshopy, keramické tábory, soustředění a samozřejmě výstavy. A to nejen doma, ale v různých pražských galeriích a kavárnách (Atrium Žižkov, Galerie U Zlatého kohouta, Písecká brána, Zelená kuchyně a další.) Pravidelně a úspěšně se účastní výtvarných soutěží a věnuje se systematické podpoře mladých talentů. Mnohdy se pouští do technologických experimentů a kombinací materiálů: nově se zabývá mj. výpalem ve venkovní peci na dřevo.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz