Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Björk ze zdravotních důvodů letos na Colours of Ostrava nevystoupí

10. 5. 2012 - OSTRAVA [Econnect/Colours of Ostrava]

Islandská zpěvačka Björk ze zdravotních důvodů ruší část letního evropského turné včetně vystoupení na festivalu Colours of Ostrava. „Je nám to hrozně líto a oznamujeme to s těžkým srdcem, ale bohužel je to tak. Do poslední chvíle jsme se snažili, abychom nebyli jedním ze zrušených koncertů. Dle sdělení managementu lékař Björk po závažném zánětu v krku doporučil okamžitý hlasový klid a omezení koncertování, jinak by hrozilo trvalé poškození jejího hlasu,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„V tuto chvíli hledáme za ni náhradu, i když v tento moment je to velmi složité, protože kapely již mají své turné naplánované. Držte nám palce, je to pro nás těžká chvíle, děkujeme za pochopení této situace a omlouváme se za veškeré těžkosti, které to může přinést našim fanouškům,“ doplňuje Zlata Holušová. Ze stejného důvodu bohužel Björk zrušila svoje koncerty na festivalech Primavera Sound ve Španělsku, Portugalsku či Balaton Sound v Maďarsku nebo část jihoamerického turné.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program v historii festivalu. Mezi další headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright, Parov Stelar Band a další. Colours kromě hvězd představí řadu sice „menších“, ale přes to unikátních kapel z celého světa, které vám nabídnou neopakovatelné hudební zážitky různých žánrů – z Islandu, Finska, Norska, Dánska, Faerských ostrovů, Konga, Mali, Keni, Jihoafrické republiky, Reunionu, Chile, Mexika, Argentiny, Kuby, Slovenska, USA, Kanady, Velké Británie, Francie, Německa, Libanonu, Polska, Izraele, Austrálie či Estonska. Z českých jsou potvrzeni například: Bonus, Bratři Ebenové, Buty, Charlie Straight, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Iva Bittová & Čikori, Kill the Dandies, Krásné nové stroje, Laura a její tygři, Lenka Dusilová & Baromantika, Midi Lidi, Michal Pavlíček trio, speciální host Vilém Čok, Michal Prokop a Framus Five, Mňága a Žďorp, Petr Váša, Please The Trees a sbor Elpida, Prince of Tennis, Skyline a řada dalších.

Festival tak nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby. Profily všech zahraničních i českých kapel naleznete zde: www.coloursofostrava.cz/ucinkujici/vse.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz