Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sbírku Červenobílé dny lze podpořit po celý rok

9. 5. 2012 - PRAHA [Econnect/LORM - Společnost pro hluchoslepé]

Už podesáté mohli lidé podpořit hluchoslepé během celonárodní veřejné sbírky Červenobílé dny. Letos se do hlavní sbírkové akce, kterou tradičně na konci dubna pořádá o.s. LORM – Společnost pro hluchoslepé, zapojilo 270 dvojic studentů ve 36 městech České republiky. Prodejem červených srdíček – ořezávátek vybrali dobrovolníci celkem 303 557 korun. Výtěžek se navýšil o dalších 27 176 korun, a to díky dárcovským sms-kám, příspěvkům od dárců zaslaných na sbírkové konto a výtěžku z doprovodné charitativní akce, tzv. Červenobílé ochutnávky. Výtěžek na sbírkovém kontě se nyní blíží k částce 330 000 Kč.

Červenobílé dny však ještě nekončí a veřejnost se může stále zapojit do hravé fotosoutěže „Srdce na každém kroku“, která je určená právě pro všechny dárce a příznivce. Soutěží se o značkové fotoaparáty, které do soutěže věnovala společnost Canon CZ, s.r.o. Až do konce května může kdokoliv prostřednictvím online přihlášky poslat do soutěže jednu zajímavou fotku se sbírkovým srdíčkem. O výherci rozhodne veřejné e-hlasování, které proběhne od 1. do 15. června 2012 na www.cervenobiledny.cz. Srdíčko si lze stále zakoupit v jednom ze šesti Poradenských center o.s. LORM v Praze, Liberci, Hradci Králové, Jindřichově Hradci, Brně a Ostravě. Pravidla fotosoutěže včetně online přihlášky jsou k dispozici na http://www.cervenobiledny.cz/fotosoutez/, kontakty na všechna poradenská centra jsou na webových stránkách www.lorm.cz.

I letos byly sdružení LORM sníženy dotace MPSV na sociální služby a proto sbírka hraje velmi důležitou roli ve financování projektů a služeb pro klienty o.s. LORM. „Vážíme si sebemenšího příspěvku a každé dárcovské SMS, které nám umožní dál poskytovat služby,“ přibližuje situaci Mgr. Petra Zimermanová, ředitelka o.s. LORM. „Hluchoslepí se s naší pomocí učí větší samostatnosti v prostorové orientaci a chůzi s červenobílou holí, jezdí s našimi traséry na běžkách nebo na tandemových kolech, soutěží ve sportovních disciplínách na Lormolympiádě a v umělecké soutěži o Cenu Hieronyma Lorma, ale bez pomoci našich průvodců, tlumočníků a sociálních pracovníků mohou být o tyto možnosti ochuzeni,“ doplňuje svá slova. Sdružení LORM je při tom jediným registrovaným poskytovatelem sociálních služeb pro tuto cílovou skupinu u nás. A na jaké konkrétní akce se mohou hluchoslepí klienti ze sdružení LORM letos těšit? Na přelomu května a června se například chystají se svými průvodci, tlumočníky a traséry na týdenní pobyt na tandemových kolech v Mikulově, v červenci do Znojma na pobyt s výukou taktilního znakového jazyka a na podzim je čeká na konferenci ve Vyškově slavnostní ocenění vítězů 4. ročníku umělecké soutěže o Cenu Hieronyma Lorma.

Červenobílé dny je možné podpořit v průběhu celého roku, například zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777 (cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, o.s. LORM obdrží 27 korun). Pro příspěvky je také otevřeno sbírkové konto 43-8709380297/0100. Podrobné informace o sbírce včetně vyúčtování všech předchozích ročníků přinášejí stránky www.cervenobiledny.cz.


-red-
Petra Zimermanová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz