Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Lidé hlasovali pro stromy místo letáků. Vyrostou na 5 místech ČR

15. 3. 2012 - PRAHA [Econnect]

Nadace Partnerství podpořila 5 jarních výsadeb stromů díky iniciativě Stromy místo letáků, která je výsledkem spolupráce nadace a společnosti MAKRO Cash & Carry. Za každého zákazníka, odebírajícího elektronický leták namísto papírového, věnovala společnost MAKRO Nadaci Partnerství 20 korun. Od 23. února do 12. března mohla veřejnost hlasováním na internetu ovlivnit, které projekty nashromážděné peníze na výsadbu stromů obdrží. Hlasování rozhodlo, že stromy a keře nakonec přibydou v kraji Jihočeském, Jihomoravském, Moravskoslezském a Vysočina.

Deset projektů v rámci iniciativy Stromy místo letáků až do 12. března soutěžilo o finanční prostředky na výsadbu stromů. Získat je podle pravidel soutěže mohlo pouze 5 výsadeb s největším počtem hlasů. Zákazníci prostřednictvím hlasování na internetových stránkách společnosti MAKRO Cash & Carry rozhodli, že se budou stromy na jaře sázet v Jistebnici (okres Tábor), Ladné (Břeclav), Sokolnici (Brno – venkov), Bohučovicích (Opava) a obci Želiv (Pelhřimov).

„Stromy místo letáků v následujících měsících pomohou vysadit stromy do kostelní zahrady, kolem silnice, cyklostezek i polní cesty využívané k odpočinku a procházkám. Sázení se zúčastní místní nadšenci, které společná práce stmelí a kteří se zároveň postarají o další budoucnost stromů,“ říká Ivana Adámková z Nadace Partnerství a dodává, že díky výsadbě školního ovocného sadu v obci Želiv děti budou moci dokonce získat základní znalosti v péči o stromy. Sázet se budou původní druhy dřevin, jimž vyhovují podmínky české krajiny, a proto jsou odolnější vůči povětrnostním vlivům, chorobám a škůdcům. (Pozn. Podrobné informace o jednotlivých výsadbách ve Vašem regionu jsou v přiložené excelové tabulce).

„Děkujeme 12 a půl tisícům zákazníků, kteří nám svým přihlášením k odběru elektronických letáků namísto papírových pomohli v naší snaze chránit životní prostředí. Svým jednáním šetří nejen papír nutný k vytištění letáků, ale také tímto krokem podpořili obnovu české krajiny,“ uvádí Kateřina Pištorová ze společnosti MAKRO.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz