Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

„Pasivní panelák? A to myslíte vážně?“ je název právě vycházející knihy o rekonstrukci panelových domů do pasivního standardu

21. 2. 2012 - PRAHA [Econnect/EkoWATT]

Kniha dokazuje poměrně odvážné tvrzení, a to že běžný panelový dům je opravdu možné zrekonstruovat do pasivního a minimálně do nízkoenergetického standardu. Publikace shrnuje současné nejaktuálnější poznatky z oblasti rekonstrukcí panelových domů a zároveň závěry výzkumného projektu zadaného Ministerstvem životního prostředí (VAV-SP-3G5-221-07) - Komplexní rekonstrukce panelových domů v nízkoenergetickém standardu.

Publikace ukazuje čtenářům praktickou cestu k efektivní realizaci úsporných opatření. Nabízí ucelený koncept řešení pro snižování energetické náročnosti panelových budov, která vycházejí z nejnovějších trendů a technologií a jsou v rámci stavební praxe realizovatelná. Čtenáři najdou doporučení, jak provést rekonstrukci panelových domů tak, aby minimalizovali energetickou náročnost objektu, ale i náklady na provoz a zároveň dosáhli moderního bydlení s nadstandardní kvalitou vnitřního prostředí.

Kniha je určena zejména bytovým družstvům a sdružením vlastníků. Nové poznatky jsou však zajímavé i pro odborníky a studenty.

Kniha je psána tak, aby ji bylo možno číst od kterékoliv části. Schéma všech kapitol je jednotné. Po obecném úvodu jsou popsána konkrétní úsporná opatření, která jsou následně vyhodnocena z hlediska úspor energií a ekonomické efektivity. Úsporná opatření jsou encyklopedickou formou přehledně rozčleněna do kapitol popisujících jednotlivé skupiny úsporných opatření, aby čtenář rychle nalezl informace, které právě potřebuje. Pro snadnější orientaci v knize jsou v každé kapitole umístěny odkazy na související informace uvedené v dalších kapitolách. Na konci knihy je zařazeno odbornější vysvětlení základních pojmů s matematickými a fyzikálními doplňky.

Knihu je možné zakoupit v odborně zaměřených knihkupectvích, případně objednat přímo od vydavatele EkoWATT. EkoWATT, Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie je česká poradenská společnost v oblasti energetiky, ekonomiky a životního prostředí. Byla založena v roce 1990 jako nevládní nezisková organizace (občanské sdružení). Za dobu svého fungování se EkoWATT vyvinul v profesionální poradenskou a expertní společnost, jejíž výsledky jsou oceňovány v českém i mezinárodním měřítku.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz