Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Praze budou 19. února kočky hledat nové majitele na umísťovací výstavě

6. 2. 2012 - PRAHA [Econnect/Šanta kočičí]

V neděli 19. února se v Praze uskuteční umísťovací výstava opuštěných koček z 12 útulků a občanských sdružení. Výstava se koná od 10 do 17 hodin v areálu bývalé Chirany Praze Modřanech.

Šanci najít nový domov zde dostane 80 koček. Jak uvedla Jana Kohoutová ze sdružení Šanta kočičí, které výstavu organizuje: „Pokud se rozhodnete si některou z koček osvojit, můžete si ji vzít rovnou domů. Je třeba mít vlastní přepravku, podepsat předávací protokol a zaplatit poplatek za vakcinaci, případně kastraci.“ Domů si s sebou kočky odnesou také malý dárek.

Výstava proběhne v Praze Modřanech, Mezi Vodami 1560 (prostory bývalé Chirany, kde sídlí také útulek Šanta kočičí), zastávka tramvaje Belárie.

Cílem výstavy je umístit co nejvíce bezprizorních koček do nových rodin a informovat o problematice opuštěných zvířat, kastračním programu a funkci soukromých útulků a depozit. Zúčastněným útulkům výstava pomůže získat volná místa pro přijetí dalších ohrožených koček.

Pomůže také financovat další činnost zúčastněných útulků a sdružení. Vstupným 25 Kč návštěvníci přispívají na krmení, stelivo a veterinární péči pro kočky v jejich péči. Vítány jsou také materiální dary, například krmivo, stelivo, pelíšky, škrabadla nebo hračky.

Kočky, které se dostávají do útulků, potřebují bezpečný azyl a péči a především také nový domov. Mnoho z nich nachází nové majitele právě na výstavě, kde je mají zájemci možnost vidět naživo. Navíc zde mohou mluvit s dobrovolníky, kteří se o kočky starali, a z nabízených koček si vybrat tu, která bude v jejich domácnosti spokojená. Jak vysvětluje Jana Kohoutová: „Možná je to tím, že na výstavě lidé vidí, jak je jejich pomoc důležitá – mají před sebou opuštěnou kočku, která díky nim může získat nový domov, lásku a péči.“

O útulku Šanta kočičí

Útulek Šanta kočičí v pražských Modřanech vybudovali a provozují výhradně dobrovolníci a má kapacitu pro 50 koček. Je financován z darů a grantů a je řádně registrován a dozorován Státní veterinární správou.

Občanské sdružení Šanta kočičí bylo založeno v roce 2006 s cílem pomáhat opuštěným kočkám, které potřebují pomoc, a snažit se dlouhodobě zlepšit situaci bezprizorních koček v Praze. Před otevřením útulku v roce 2011 pečovalo o kočky především v domácích depozitech a poskytovalo péči v průměru cca 70 kočkám ročně.

Šanta kočičí spolupracuje s Městskou částí Praha 6 na odchytu toulavých koček a podílí se na kastračním programu pro zdivočelé kočky.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz