Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Social Innovation Camp Brno 2012 dnes startuje Burzou nápadů

4. 1. 2012 - PRAHA [Econnect]

Respekt institut, o.p.s. a Era dnes spouští Burzu nápadů Social Innovation Campu Brno 2012. Akce propojuje lidi, nápady a online nástroje pro tvorbu společenských inovací a vyvrcholí březnovým víkendem plným kreativity a tvůrčí energie. Generálním partnerem projektu je Era, partnerem je Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět a mediálním partnerem je týdeník Respekt.

Myšlenku Social Innovation Campu přinesla britská stejnojmenná organizace. První kemp se konal v roce 2008 v Londýně. Vzhledem k jeho úspěchu kempu a pokračování se myšlenka rozšířila dále do světa. Respekt institut na tuto úspěšnou tradici navazuje a přináší do ČR již druhý Social Innovation Camp, který se bude konat o víkendu 16.--18. března v brněnském Domě umění na Malinovského náměstí.

"Social Innovation Camp Brno 2012 propojuje talentované a tvůrčí lidi, nápady a online nástroje pro tvorbu společensky prospěšných inovací. Hlavními otázkami, kterými se Social Innovation Camp zabývá, jsou: Jak využít online nástroje pro praktickou a společensky prospěšnou věc? A jak mohou tyto nástroje pomoci řešit sociální problémy dnešní společnosti?," vysvětluje ředitelka Respekt institutu Šárka Hastrmanová

První fází projektu je Burza nápadů, do které může od 4. ledna do 22. února kdokoliv prostřednictvím přihlášky posílat své nápady na společenské inovace za využití online nástrojů. Na konci února vybere odborná porota 6 nejlepší nápadů. Současně se na Social Innovation Camp můžou hlásit odborníci různých profesí (designéři, programátoři, marketéři, sociální a komunitní pracovníci, studenti...) jako zájemci o účast na SICampu.

Během samotného Social Innovation Campu ve dnech 16.--18. března 2012 se v brněnském Domě umění setká 60 účastníků -- kempařů, kteří budou mít za úkol v 6 týmech vybrané nápady během 48 hodin zpracovat do podoby životaschopných a udržitelných projektů. Na konci víkendu bude po veřejné prezentaci vybrán vítězný projekt, který získá do začátku finanční podporu 25 000 Kč.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz