Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

TechSoup rozdal za první rok neziskovkám software za více než 26 milionů korun

12. 12. 2011 - PRAHA [Econnect/TechSoup]

Moderní a legální software přestal být pro neziskový sektor nedostupným snem a stal se realitou i u nás. Během prvních 12 měsíců se do softwarového dárcovského programu TechSoup zapojilo již téměř 500 českých neziskových organizací a knihoven.

Softwarový dárcovský program TechSoup slaví první výročí své existence v České republice. Zájem o program předčil veškerá očekávání. Od prosince 2010 se na webu www.techsoup.cz zaregistrovalo již téměř 500 neziskových organizací a knihoven a bylo vyřízeno 274 objednávek. České organizace získaly již více než 3 000 softwarových licencí v celkové hodnotě převyšující 26 milionů korun.

Mateřská organizace TechSoup Global, jejímž hlavním partnerem je od počátku společnost Microsoft, existuje již od roku 1987 a doposud zajistila 160 tisícům neziskových organizací ve 37 zemích přístup k softwaru předních světových IT společností. Celková hodnota darovaného software již překročila 2,7 miliardy dolarů.

„Za dobu své roční existence dosáhl program TechSoup mimořádných úspěchů. Ty ve výsledku zajistily, že mnohem více organizací získává příležitost k rozvoji vlastní konkurenceschopnosti prostřednictvím kvalitního softwarového vybavení. Díky tomu mohou neziskové organizace lépe podporovat komunity, o něž pečují. Dalším přínosem programu je pak podpora lokální ekonomiky, v jejímž rozvoji hraje neziskový sektor zcela unikátní roli,“ uvedl Roman Cabálek, generální ředitel společnosti Microsoft.

„Úspěch programu TechSoup nás nesmírně těší. Neziskovkám přináší obrovský potenciál pro rozvoj a další profesionalizaci jejich fungování. Zároveň se ukazuje velký zájem neziskovek o další informace, přenos know-how a vzdělávání v oblasti informačních technologií. Právě na tyto oblasti se proto v příštím roce zaměříme. Doufáme také, že ke spolupráci získáme i další IT společnosti,“ řekl k výročí Jiří Bárta, ředitel Nadace VIA.

„Jsem hodně velký optimista, ale takový úspěch jsem vůbec nečekala. Těší mě, když jsme u něčeho nového a já program TechSoup považuji nejen za nový, ale za převratný. S naším dlouholetým partnerem Microsoftem se vždycky vyplatí jít na neprozkoumané pole a vyplnit ho něčím, co chybí. S Microsoftem spolupracujeme už více než 16 let na projektu Počítače proti bariérám. Díky tomu známe neziskový sektor velice dobře. Víme, že darovat počítač neziskovce už dnes nestačí. Díky TechSoup vzniká velice neformální platforma pro výměnu zkušeností nejen v oblasti informačních technologii, ale i v dalších oblastech jako je PR či marketing. To považujeme za velice přínosné,“ dodává Božena Jirků, ředitelka Nadace Charty 77.

Chod programu v Česku zajišťují Nadace VIA, Nadace Charty 77 – Konto Bariéry a Sdružení VIA. Zaregistrované české neziskové organizace a veřejné knihovny vyhovující kritériím si prostřednictvím e-shopu mohou každé dva roky od společnosti Microsoft objednat 10 produktů, od každého z nich až 50 licencí. Nabídka obsahuje také možnost objednání 4 produktů ročně od společnosti SAP a 1 produktu ročně od společnosti GiftWorks. Nabídka softwarových produktů zahrnuje operační systémy, kancelářské aplikace, serverová nebo CRM řešení. Software věnují IT společnosti darem, neziskové organizace následně hradí jen drobný administrativní poplatek, který slouží k pokrytí provozních nákladů dárcovského systému.

O TechSoup Global
Mezinárodní organizace TechSoup Global byla založena v roce 1987 a zaměřuje se na budování technologických kapacit neziskových organizací. Jejím posláním je umožnit každé neziskové organizaci na celém světě přístup k technologiím a znalostem, které jí umožní zcela využívat svého potenciálu. Hlavním finančním dárcem i největším softwarovým dárcovským partnerem je společnost Microsoft. Kromě Microsoftu je dnes do sítě TechSoup Global zapojeno dalších 45 partnerů jako je SAP, Cisco, Adobe či Symantec. Více informací najdete na www.techsoupglobal.org.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz