Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Přijďte s R-R uctít památku zavražděných sexuálních pracovnic a pracovníků

24. 11. 2011 - PRAHA [Econnect]

Rozkoš bez rizika (dále R-R) se opět připojí k celosvětovému uctění památky násilně zabitých sexuálních pracovnic a pracovníků 17. prosince, které vyjádří opět pochodem městem již 16.12. se symboly tohoto svátku -- červenými deštníky. Vše vyvrcholí zapálením svíček za každou oběť. Z dostupných dat bylo zjištěno již 18 zavražděných (zatím bez roku 2011).

"Podporujeme tento celosvětový den, protože násilí páchané na sexuálních pracovnicích bohužel neklesá. Každá z našich klientek má s určitými jeho projevy zkušenost 1 až 2x měsíčně! Některé sexkluby jsou bezpečnější díky kamerám a zavedenému režimu, ale většina nikoliv a o sexuálních pracovnicích na ulicích ani nemluvě. Snažíme se naše klientky informovat a poskytujeme jim i prostředky pro přímou obranu. Naše klientky
nejsou zdaleka cizinky z východu nebo Romky. 80% naší databáze (téměř 8000 žen a dívek) tvoří Češky a více jak polovina z nich jsou matky samoživitelky. Násilí rozhodně není aspekt, který by měl být veřejností podceňován, nebo dokonce opomíjen," uvedli organizátoři akce.

Letos R-R pořádá pochod již v pátek, 16. prosince. Start je ve 13h v poradenském centru R-R, Bolzanova 1, Praha 1, vchod z Opletalovy ulice. Před začátkem pochodu budou pracovnice R-R k dispozici médiím. Všem zájemcům bude umožněno prohlédnout si naše centrum a dostanou malý dáreček. Kdo má červený deštník, přineste si jej s sebou, v centru R-R jich většinou není k dispozici dostatek. Trasa pochodu vede Vrchlického sady, kolem Hlavního nádraží až k pomníku rudoarmějců, kde dojde k zapálení svíček. Poté se vrací do centra R-R.

Ve světě se 17. prosinec "slaví" od roku 2003. Jeho počátky jsou spojené s projektem SWOP působícím na poli prosazování práv sexuálních pracovníků a pracovnic v USA. Tento den vznikl k uctění památky obětem sériového vraha od "zelené řeky" (the Green River Killer), který byl usvědčen z 48 vražd žen a mladých dívek, zejména prostitutek. V tento den organizace působící na poli prosazování práv sexuálních pracovníků a pracovnic upozorňují např. na negativní důsledky represivní legislativy namířené proti osobám, které poskytují placené sexuální služby.

R-R založila roku 1992 PhDr. Hana Malinová, CSc. Dlouhodobým cílem R-R je udržet dosavadní nízký počet HIV pozitivních a nemocných s AIDS. Tím R-R šetří veřejné prostředky na zdravotní péči. Léčba jednoho HIV pozitivního člověka stojí cca 500 tisíc korun ročně. Konkrétní činnost R-R spočívá v prevenci, diagnostice a léčbě sexuálně přenosných infekcí, a v poskytování sociálních a terapeutických služeb. Cílovou skupinou jsou osoby s rizikovým sexuálním chováním. Jedná se převážně o ženy poskytující placené sexuální služby. R-R má 3 kamenné pobočky a 9 týmů působících ve 12 krajích. R-R je jedinou zdravotnickou organizací v České republice, která pracuje s touto cílovou skupinou v takovémto rozsahu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz