Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Konference o environmentální výchově představí zajímavé projekty

7. 11. 2011 - PLZEŇ [Econnect]

Tradiční krajská konference učitelů ekologické výchovy představí zajímavé projekty užitečné pro pedagogy i studenty základních a středních škol. Konference se uskuteční ve čtvrtek 10. listopadu v Krajském centru vzdělávání v Plzni (Sady 5. května 42, Plzeň) od 9 do 14 hodin.

Konferenci pořádají občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s občanským sdružením Ametyst. Konference bude zaměřena na školní projekty vzniklé v rámci projektu "Inovativní projekty environmentální výchovy pro školy v Plzeňském kraji" a na praktické výstupy z projektu "Specializované environmentální programy pro střední školy Plzeňského kraje". Přítomní pedagogové se seznámí s aktuálními informacemi z oblasti environmentálního vzdělávání v Plzeňském kraji. Budou mít možnost shlédnout prezentace školních projektů environmentálního vzdělávání pro základní a střední školy a prezentaci unikátních environmentálních vzdělávacích programů pro střední školy. Důležitou součástí konference je přenos zkušeností s rozšiřováním výuky odborných předmětů o environmentální témata. Součástí konference budou i dílny, na kterých si přítomní pedagogové vyzkouší některé z aktivit vzdělávacích programů a projektů.

Na konferenci se budou prezentovat dva projekty, vzniklé s podporou Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. "Projekt Specializované environmentální programy pro střední školy Plzeňského kraje rozšiřuje konkrétní odborné předměty o nové poznatky z oblastí souvisejících s efektivnějším nakládáním s energiemi, ochranou přírody a životního prostředí obecně, environmentálně šetrnějšími výrobními procesy a postupy," vysvětluje ideu projektu Tomáš Popp z občanského
sdružení ENVIC, které je jeho realizátorem.

Všechny úpravy odborných předmětů jsou zapracovány do Školních vzdělávacích i tematických plánů konkrétních středních škol. Je tak zajištěna kontinuita vzdělávání. Ke každému programu vznikly unikátní učební materiály rozšiřující a didakticky doplňující obsah i formu vzdělávacích programů. Více informací o projektu najdete na www.enviprogramy.cz. Neméně zajímavý projekt s názvem Inovativní projekty environmentální výchovy pro školy v Plzeňském kraji představí občanské sdružení Ametyst. "Cílem projektu bylo vytvořit stabilní zázemí pro začleňování environmentální výchovy do školních vzdělávacích programů. Důležité je vytvořit a prohlubovat kladný vztah žáků k životnímu prostředí v místě bydliště a ke zlepšení péče o něj. V neposlední řadě nám jde o zvýšení efektivity a kvality ve vzdělávacím procesu," doplňuje Lenka Prunerová, vedoucí projektu z občanského sdružení Ametyst.

K výstupům projektu patří realizace školních projektů environmentální výchovy na školách v Plzeňském kraji, příprava a aktualizace internetových stránek k průřezovému tématu Environmentální výchova, poskytování soustavné metodické pomoci pedagogům a vytvoření stabilní sítě škol se zájmem o environmentální výchovu. Více informací o projektu je umístěno na http://labyrint.ametyst21.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz