Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

17. Festival integrace Slunce zve na soubory ze speciálních škol a ústavů

21. 10. 2011 - PRAHA [Econnect]

17. Festival integrace Slunce se bude konat tradičně v bezbariérovém prostoru Paláce Akropolis a jeho podzimní část se uskuteční v termínu od 5. do 10. listopadu 2011. Podzimní část zahájí v sobotu 5. 11. od 19 hodin autorské divadelní představení s písničkami To půjde!, které vzniklo jako pátá hra studentského divadelního souboru Škorně. Pořádá SUKUS o.s. ve spolupráci s Junior klubem Na Chmelnici a Palácem Akropolis

Kromě večerních představení se v pondělí a úterý na jevišti Paláce Akropolis vystřídají soubory divadelní, taneční i hudební převážně ze speciálních škol a ústavů nejen z Prahy. Všechna dopolední a odpolední představení jsou pro návštěvníky zdarma. Pro ZTP jsou všechna představení ZDARMA.

Festival vytváří prostor v kulturní oblasti pro vlastní prezentaci dovedností všech lidí bez rozdílu. Na jednom jevišti v bezbariérovém prostoru Paláce Akropolis se již 17 let setkávají všechny věkové kategorie, od nejmenších dětí, přes studenty až po dospělé a seniory, zdraví se zdravotně postiženými, amatéři s profesionály.

PROGRAM
Sobota 5. 11. 2011

19.00 - TO PŮJDE! - Dramatické studio Škorně - Pátá hra s písničkami dramatického souboru Škorně Gymnázia Botičská.

To půjde! je pátá hra s písničkami dramatického souboru Škorně Gymnázia Botičská. Tentokrát jde o současné téma. Martina touží mít taneční studio, ale nemá příslušnou sumu, aby si mohla pronajmout taneční sál. Její manžel Richard jí peníze přislíbí, ale jen v tom případě, že nacvičí taneční skladbu s lidmi, které jí vybere on sám, a umístí se do třetího místa na amatérském festivalu Festamat. V rámci tohoto příběhu můžete dále sledovat, jak jeden neuvážený krok může narušit vztah dvou letitých kamarádek, jak se vyrovnává mladý gay se svým osudem a nadaný muzikant s první láskou. A samozřejmě vás opět čekají nádherné písničky Míši Kloce.


Neděle 6. 11. 2011


19.30 – POSNÍDÁM POZDĚJI - Dívadlo Cože?

Toto stěží uvěřitelné divadelně lingvistické dílo, které místy až hranici s hereckým masochismem, má v první řadě posunout hranice vnímání českého jazyka mnohem dále, než byste čekali. Pokud navštěvujete divadlo proto, abyste se pobavili, je vysoce pravděpodobné, že právě Posnídám později je tou správnou volbou.

Pondělí 7. 11. 2011

9.00 – MELODIE FLÉTNOVÉHO A KYTAROVÉHO SOUBORU ZŠ CHMELNICE - ZŠ Chmelnice, K Lučinám 18/2500, Praha 3

9.20 - TANEC SNĚHOVÝCH VLOČEK - Lysináček, Speciální MŠ, Na Lysinách, Praha 4

9.30 – VONIČKA PODZIMNÍCH PÍSNÍ - ZŠ praktická a speciální, Ružinovská 2017, Praha 4 – Krč

10.00 – TLUKOT A BUBNOVÁNÍ - Jedličkův ústav a školy, Praha 2

10.30 – STARÉ POVÍDÁNÍ O ŽELEZNÉM MUŽI – divadelní ztvárnění pražské pověsti

10.45 - ŘIDIČSKÉ TRABLE 2 pantomimická vystoupení na téma, co může potkat řidiče

11.00 - PEPEK - pohybově pantomimická etuda na hudbu z kresleného seriálu Pepek námořník - ZŠ praktická a ZŠ speciální, Trávníčkova 1743, Praha 5 Lužiny

19.00 – John Patrick: PODIVNÁ PANÍ SAVAGEOVÁ - Divadelní soubor VERVA

Psychiatrická léčebna není zrovna místem pro děj komedie, Autor však dokázal do tohoto prostřední zasadit příběh ženy, která se po smrti manžela rozhodla splnit si svá poněkud neobvyklá přání a dopřát to i jiným lidem. Příběh má vážné, humorné i poetické momenty a dokazuje, že hranice mezi "normálním" a "nenormálním" je mnohdy velmi úzká.

Úterý 8. 11. 2011

9.00 – JÁ MÁM KOCÁBKU NÁRAMNOU - Sdružení Veleta Brno

9.30 – TŘI PRASÁTKA - pohádka zahrnující i znakovanou češtinu - Děti z CID o.s. a skupina Hluchavky léčivé

9.45 - LETENKY ANEB CESTA KOLEM SVĚTA - SDM Sedlec, Praha 6

10.00 – PÍSNĚ A TANCE - DSSV Papírenská 14, Praha 6

10.30 – MRAZÍK - ZŠ Zahrádka + IC Zahrada, U Zásobní zahrady 8/2445, Praha 3

11.00 – TOŽ, ZBOJNÍCI! - Naděje o.s., pobočka Vsetín, Rokytnice 327, Vsetín

19.30 – DUENDE a TONNY BLUES BAND - CID o.s. Praha 8

DUENDE tvoří kvintet profesionálních hudebníků, kteří působí v předních projektech české hudební scény. V autorské hudbě kytaristy Tomislava Zvardoně se mísí prvky jazzu, latiny, popu a ethno hudby z celého světa.

Alenka Průchová - zpěv
Tomislav Zvardoň – kytary, autor hudby
Jan Karez - saxofon, Yamaha VL-70, fagot, vokály
Eva Holická – baskytara
Marian Petržela – bicí

TONNY BLUES BAND skupina založená v roce 1997, kterou tvoří zkušení muzikanti naší hudební scény. Vedoucí souboru Antonín Smrčka zakládal v roce 1977 ABRAXAS, dále v roce 1979 skupinu Žlutý Pes, PUMPA, BLUES UNION, BLUES OPEN. Působil i v Dobrohošti, SLS Leška Semelky a YO-YO Bandu. Skupina hrála jako předkapela Petera Greena z Fleetwood Mac a Micka Taylora z Rolling Stones.

Antonín Smrčka - kytara
Jakub Zomer - Klávesové nástroje
Jan Soukup - saxofon (z kapely Pajky – Pajk)
Karel Bárta – kytara (ze skupimy TOP Dream Company)
Petr Pokorný – kytara host (ETC…. Vladimíra Mišíka)
Marian Petržela - bicí
with KAIA BROWN - USA/NY !!!!

Středa 9. 11. 2011

10.00 - JAK LOUPEŽNÍK NAPRAVIL PRINCEZNU - LouDkové divadélko Remedium

„S bratrem jsme měli v dětství loutkové divadélko, dlouhá léta pak leželo na chalupě na půdě a jednoho dne přišla rozhodující otázka – chceš ho nebo ho máme vyhodit? Tak jsem si celou krabici s divadélkem přivezla do Prahy. Vzápětí se už ale rodila myšlenka, s tou jsem přišla do Remedia a pak už to šlo rychle, všichni nám fandili,“ vzpomíná principálka paní Monika. Divadélko je z roku 1924, už je to starožitnost, loutky byly bez nožiček a ručiček, ale kulisy celkem zachovalé. Už za tři měsíce se malé skupince nadšených podařilo loutky i kulisy opravit, pak do dění vstoupila paní Jarošová, ta slíbila divadelní hru a už se zkoušelo. „První představení, no to byla velká tréma, text před sebou, a pak oslava, gratulace,“ usmívá se paní Monika, „oni byli překvapeni, co jsme sehráli a my byli překvapeni, že se to líbí a hned následovala druhá hra, kterou nám paní Jarošová po představení přinesla.“ LouDkové divadélko Remedium, jak se soubor jmenuje, tedy na podzim vstupuje již do své druhé sezóny a zve malé i velké na představení s Kašpárkem, loupežníkem i drakem. Na co se soubor těší? Na 100. reprízu, na zářivé oči dětí, na společnou radost…

14.00 – JAK KAŠPÁREK S PRINCEZNOU ZACHRÁNILI KRÁLOVSTVÍ - premiéra - LouDkové divadélko Remedium

Rozverná pohádka, ve které princezna s kašpárkem zachrání hlavu království před útokem rozzuřeného draka. Jak se jim to podaří? Použijí prastaré lsti, ale to už uvidíte sami. Scénář napsala paní Danuše Jarošová pro historické loutkové divadlo a skupinu seniorloutkoherců z Klubu Remedium. 

19.00 - DIVADLO BUDE - derniéra - Divadelní spolek Proměna - REMEDIUM Praha

Divadelní spolek Proměna je deset herců, paní režisérka, plno legrace, nadšení a už sedm let společného vystupování v Praze i jinde v republice. Proměna je autorské divadlo, které hraje pro radost sobě i druhým. Chce u diváka vzbudit úsměv, potěšit, pobavit, rozesmát. „Ano, to je Proměna, na jevišti se proměníme v kohokoliv a tančíme, zpíváme, baletíme i stepujeme, doma šijeme kostýmy, hledáme noty, písničky a snažíme se, když ne zrovna mládnout, tak alespoň nestárnout,“ říkají Jana, Zina, Dana, Růža, Hanka, Marie, Majka, Lída, Mirka a Ludmila. Společně už překročily sedmistovku, ale nikoho by to nenapadlo, ovšem nejlepší je přesvědčit se na vlastní oči.

Účast na přehlídkách:
Karlínské jeviště 2007 – ocenění poroty
Pražská oblastní přehlídka amatérského divadla 2008
Národní přehlídka seniorského divadla Znojmo 2010 – cena za casting ve hře Divadlo bude!

Čtvrtek 10. 11.

10.00 - WORKSHOP - HELE LIDI - Slepíši o.s., Tasov

Vzdělávací výtvarný workshop o životě lidí se zrakovým postižením.

Účastníci workshopu si sami formou hry vyzkouší své smysly, které nevidomému člověku nahrazují zrak, dále si vyzkouší orientaci bez pomoci zraku a nevidící lektor programu je na základě těchto zkušeností seznámí s pomůckami, které jsou pro jeho současný život nezbytné (jako je například slepecká hůl, mluvící hodinky, Braillovo slepecké písmo, rozlišovač bankovek, společenské hry pro slepé, pomoc vodícího psa, ….).

Součástí workshopu je modelování z hlíny Axmanovou technikou modelování, která byla vytvořena pro nevidomé a díky níž mohou samostatně pracovat. Účastníci workshopu modelují za vedení nevidomého lektora, který s nimi pracuje přístupem hmatovým nikoliv vizuálním. Tato zkušenost je přínosem nejen v oboru pracovní či výtvarné výuky, ale především v pochopení jiného přístupu k handicapovaným lidem.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz