Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zakoupením nové komiksové pohlednice pomůžete hluchoslepým

14. 4. 2005 - PRAHA [Econnect / LORM]

- Červenobílé dny - pohlednice -
- Červenobílé dny - pohlednice -

Další ročník celonárodní veřejné sbírky „Červenobílé dny“, jejíž výtěžek je určen na podporu a pomoc hluchoslepým spoluobčanům, pořádá 18. dubna občanské sdružení LORM – Společnost pro hluchoslepé. Sbírka se koná pod záštitou europoslankyně Zuzany Roithové a dobrovolníci během ní budou nabízet benefiční pohlednice.

V pondělí 18. dubna v ulicích 49 českých i moravských měst budou dobrovolníci oblečení do červenobílých barev prodávat pohlednice za 20 korun. Příspěvky za pohlednice budou dobrovolníci ukládat do uzavřených pokladniček označených symbolem sbírky – panáčkem s červenobílou holí. "Pohlednice s vtipným komiksovým obrázkem ilustrujícím hluchoslepou osobu na přechodu vás upozorní na skutečnost, že mezi námi žijí hluchoslepí spoluobčané. Tuto informaci můžete odesláním pohlednice předat dál svým přátelům a známým," uvádí pořádající sdružení.

Sbírka byla slavnostně zahájena benefičním koncertem, který pořádala klavíristka Lada Valešová spolu se svými hosty - houslovým virtuosem Bohuslavem Matouškem, mladým sólistou Vídeňské opery Christianem Sistem a nevidomou sopranistkou Pavlou Šuranskou ve čtvrtek 7. dubna 2005 v sále Martinů na Hudební fakultě Akademie Muzických Umění v Praze 1.

"Červenobílou sbírku" je možné podpořit také odesláním elektronické pohlednice z webových stránek www.cervenobiledny.cz. Sbírku lze podpořit i průběžně zasláním finančního příspěvku na sbírkové konto 35-0720850257/0100 nebo odesláním dárcovské sms ve tvaru DMS LORM na číslo na číslo 87777 (účtování dárcovské sms je 30 Kč + DPH, organizace obdrží nejméně 27 Kč). Další možností, jak sdružení podpořit v pomoci hluchoslepým, je členství v klubu dárců Červenobílé klubko – pro členy je dvakrát do roka vydáván speciální bulletin a obdrží též výroční zprávu.

LORM, pořadatel sbírky, je občanské sdružení, které již čtrnáctým rokem poskytuje odborné služby a pomoc hluchoslepým osobám. Svým klientům nabízí možnost průvodcovství (například k lékaři či na úřad), tlumočení, předčitatelství, sociálně právní poradenství, výuku komunikačních systémů, výuku sebeobsluhy a prostorové orientace a samostatného pohybu. Novou službou je zavedení osobní asistence a pomoc při uplatnění na trhu práce. Služby jsou nabízeny v místě bydliště klienta, v terénu, v poradenském centru nebo na edukačně rehabilitačních pobytech.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz