Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výzkum zjistí, jestli je Facebook dobrým nástrojem integrace migrantů

14. 10. 2011 - PRAHA [Econnect]

Evropská komise spustila 10. října 2011 unikátní výzkum, aby zjistila, jakým způsobem využívají migranti informační a komunikační technologie. Cílem výzkumu je zjistit, zda mohou tyto technologie napomoci účinné integraci migrantů do hostitelských společností.

"Respondenti odpovídají na otázky o tom, jakými způsoby používají internet a mobilní telefony ke kontaktu s přáteli, k hledání informací, práce i ke své účasti na životě místní komunity nebo širší společnosti." Koordinátorka Adela Ros z barcelonské Universitat Oberta de Catalunya zdůrazňuje, že vyplnění dotazníku trvá 15 minut, přičemž každý desátý účastník obdrží 15 minut neomezeného telefonování zdarma. Projekt hradí Evropská komise. Podle koordinátorky Adely Ros informace, které výzkum přinese, poslouží Evropské unii pro to, aby mohla napomoci účinnější integraci migrantů. Výzkum bude otevřen do konce roku 2011.

Evropská komise vyzdvihuje informační a komunikační technologie zejména pro jejich potenciál k tomu, aby migranti našli účinnější cesty pro své zapojení do společnosti. K tomu může dojít prostřednictvím vylepšování metod studia, stimulací společenského života a hledání zaměstnání. Pro pojmenování nejlepších politik naplňujících tyto cíle podpořila Evropská komise právě projekt ConnectIEM.

"Jedná se o výzkumný projekt, který se poprvé v historii zaměřuje na získání statisticky reprezentativních dat srovnatelných na příkladech jednotlivých zemí," upřesňuje Ondřej Daniel z Multikulturního centra Praha, které garantuje českou část výzkumu. Mimo Česka výzkum proběhne v Rakousku, Irsku, Itálii, Lotyšsku, Nizozemí, Španělsku a Spojeném království.

Tento projekt byl vytvořen Evropskou komisí jako součást jejích snah k vytvoření inovativních digitálních integračních politik a k boji proti
digitálnímu vyloučení ve všech segmentech společnosti. Projekt se zaměřuje na vztah mezi novými technologiemi a integračními procesy migrantských skupin. Na základě zjištění z výzkumu vytvoří koordinátoři doporučení pro tvorbu politik.

Kdokoli, kdo je buď sám migrantem anebo potomkem rodičů narozených mimo Evropskou unii, je srdečně zván k tomu, aby vyplnil dotazník na webu http://www.15minutescloser.com, může se současně stát oním výhercem patnáctiminutového telefonátu zdarma.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz