Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Přesahy 005 letos společně s Majálesem

13. 4. 2005 - BRNO [Econnect]

První květnový víkend rozezní dvoreček Fakulty sociálních studií brněnské Masarykovy univerzity a přilehlou zahradu křesťanského domova Petrina opět multižánrový festival Přesahy, tentokrát s označením 005. Čtvrtý ročník s sebou ale přináší řadu novinek, které se odvíjejí od organizačního spojení Přesahů a Brněnského Majálesu. Akce se koná pod záštitou rektora univerzity Petra Fialy.

Hudba, workshopy i divadlo

Program bude zahájen v pátek 6. května úderem poledne a útulné prostředí fakulty se změní v tržiště zábavy a informací. Během víkendu se představí řada nevládních organizací, mj. romské středisko Drom, Nesehnutí, Unie neslyšících, Společnost pro Fair Trade, Gender centrum FSS či Poradna pro zdravou výživu a odvykání kouření. Probíhat bude také jarmark výrobků ergoterapeutické dílny Domova důchodců Kociánka.

Prezentace neziskových organizací hudebně podbarví první semifinálová trojice kapel soutěže Nová krev. "Je to jedna z novinek na festivalu Přesahy 005. Semifinále Nové krve jsme převzali od Majálesu. Ve dvou dnech u nás vystoupí asi šest kapel, z nichž dvě postoupí do finále a zahrají na Majálesu," řekla pořadatelka festivalu Šárka Pokorná.

Ti, kteří se rádi baví aktivně, mají možnost zúčastnit se dílen vaření, divadla, breakdance a beatboxu - umění břišních a hrdelních zvuků.Večer se návštěvníci mohou těšit mimo jiné na vystoupení divadla Čára nebo hudebních skupin Revolwhere, Banana a Fast Food Orchestra.

V sobotu vystoupí Moimir Papalescu & The Nihilists i Karel Plíhal

Ze sobotní nabídky určitě nejvíc láká finále turnaje v divadelní improvizaci. "Turnaj bude první v ČR a řídit se bude pravidly improligy. Zúčastní se čtyři improvizační skupiny - BR.I.SK., PRA.L.I.NY, OSTR.UŽ.I.NY a OT.I.SK.," prozradila Blanka Hančarová z divadelní sekce.

"Sportovně vyřádit se můžete na fotbálkovém turnaji či při hře pétanque, uklidnění naopak přinese autorské čtení autorské čtení autorů známých z klubu Leitnerova a serverů www.pismak.cz a www.literra.cz, kterému bude dominovat lyrická poezie a krátká próza," zvou organizátoři. Vystoupit by měli také vítězové literární soutěže Přesahů. Hlady ani žízní návštěvníci trpět nebudou – v areálu opět najdou několik osvěžoven. Během dne budou v prezentaci pokračovat i neziskovky a pro zájemce je připravena panelová diskuze na téma etnicity a soužití.

Audiovizuální centrum bude tradičně patřit promítání zajímavých filmových počinů z dílny studentů VUT Brno, AMU Praha, Private College Film Písek, Filmové školy Zlín i domovské FSS MU, spojenému se soutěží o nejlepší film. Součástí festivalu budou rovněž výstavy fotografií Jana Šibíka, obrazů Roberta Švarce a brněnského výtvarníka Andrého, videoartu Davida Možného a soch brněnských studentů. Odpoledne zahraje druhá semifinálová trojka soutěže Nová krev a hlavní hvězdou večera bude držitel Anděla 2004 kapela Moimir Papalescu & The Nihilists a vystoupí folkový písničkář Karel Plíhal. Představí se také například divadlo ÚstaF a hudební skupiny Imodium a Žádné intelektuální dusno.

V areálu FSS končí program ve 22 hodin. "Na tradiční afterparty se soundystémem však můžete řádit v klubu Faval až do rána. Dva dny nabité kulturou vás přijdou na příjemných 99 korun, vstupenku ovšem rozhodně nevyhazujte ani po festivalu. Ve středu 11. května vás s ní pustí ještě na Brněnský Majáles na Výstavišti," lákají organizátoři Přesahů.


Jiřina Falková a Jana Melková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

PODPOŘTE Econnect

Myslíte si, že je naše práce užitečná? Dejte o nás vědět a umístěte na své stránky ZPRÁVY z Econnectu, nebo BANNER či IKONU Econnectu.
Více v sekci o Econnectu
Econnect - portál občanského sektoru

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz