Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na konferenci Aktivní rodičovství přijede popularizátor líného rodičovství

27. 9. 2011 - BRNO [Econnect]

Dne 15. 11. 2011 proběhne v Brně III. ročník konference Aktivní rodičovství. Již tradiční akce letos přináší hosty jako Tom Hodgkinson, Jaroslav Dušek, či Helena Máslová, kteří hledají alternativy k rodičovským přístupům a také témata mapující život ženy, mateřství ale i psychický vývoj nenarozených dětí. Brno se tak stává po úspěšném festivalu Světový týden respektu k porodu místem setkávání rodičů, kteří hledají vlastní cesty při naplňování své rodičovské role.

Třetí ročník konference Aktivní rodičovství zahájí již v pátek 14.10. koncert skupiny Yellow Sisters, který proběhne v sále Kavárny Trojka na Dominikánské 9. Celou sobotu 15.10. konferenci opět hostí Fakulta sociálních studií na Joštové 10, jejíž velkorysé prostory umožní paralelní program ve dvou sálech a zázemí pro rodiny s dětmi. Dětském koutku bude po celý den probíhat doprovodný program.

Hlavní body konference shrnuje jedna z organizátorek konference Zora Javorská „Hlavním hostem letošního ročníku je britský spisovatel Tom Hodgkinson, který na konferenci představí svůj koncept líného rodičovství, velký zájem je i o přednášku herce Jaroslava Duška (Výchova bez výchovy) a velká očekávání vzbuzuje i přednáška slovenského psychologa Patrika Bálinta (Mužský svět během těhotenství, porodu a rodičovství).” Lucie Harnošová, jedna z dalších organizátorek doplňuje: „letos bude také ke slyšení přednáška lékařky Heleny Máslové (Žena v jednadvacátém století) a návštěvníci se mohou těšit i na tlumočený příspěvek americké Naomi Aldort (Výchova zodpovědných dětí neautoritativním způsobem)”.

Během celého dne bude k dispozici stánek Unie porodních asistentek s poradnou. Kateřina Hájková Klíčová, výkonná ředitelka UNIPy dodává: „během konference se budou moci připojit návštěvníci a návštěvnice konference k výzvě Podpora porodní asistentky Ivany Königsmarkové a diskutovat o situaci v českém porodnictví.“
Organizátorky i letos očekávají veliký zájem veřejnosti, proto je možné si místa rezervovat předem na stránkách www.aktivnirodicovstvi.cz. Novinky z Příprav konference a diskuze nad letošními tématy přináší i facebooková stránka Konference Aktivní rodičovství.

K doprovodnému programu bude patřit i autogramiáda Toma Hodgkinsona, autora bestseleru Líný rodič, která proběhne 14. října 2011 od 15 hodin v knihkupectví Barvič a Novotný na ulici Česká 13 v Brně. Součástí konference bude i oslava 10 výročí české asociace dul. Podrobný program konference je k dispozici na www.aktivnirodicovstvi.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz