Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charitativní expedice do Himalájí začíná

8. 9. 2011 - PRAHA [Econnect]

Dnes z Ruzyňského letiště odletěla šestičlenná skupina, která se vydala do Himalájí zdolat šestou nejvyšší horu světa Čo Oju, vysokou 8 201 metrů. Jednou z členek expedice je Pavlína Folovská, která s sebou nese charitativní poslání – svým výstupem na horu pomoci mladým lidem se zdravotním a sociálním handicapem. Výtěžek z výstupu půjde Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, který informace o průběhu expedice bude zveřejňovat v rámci kampaně „Odskáčeme si to za Vás“.

„Obdivuji odvahu Pavlíny Folovské a její upřímnou snahu propojit náročný výstup, který jistě vzbudí pozornost médií, s možností získat finanční prostředky pro handicapované“, říká MUDr. Milena Černá, ředitelka Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. „Pavlínu jsem poznala jako bytost schopnou vcítit se do situace lidí v obtížných životních situacích. Budu na ni myslet a těšit se na její dobrý návrat,“ dodává M. Černá.

„S mladými talentovanými lidmi, kterým Nadace Olgy Havlové pomáhá vystudovat na středních nebo vysokých školách, máme něco společné. Já chci zdolat horu Čo Oju a oni chtějí zdolat tu horu „svou“. Jen se ty hory jmenují jinak…tma, ticho, osamělost v dětském domově. Získat plnohodnotné vzdělání jim dává naději na lepší život. Ráda bych jim v tom tímto sportovním výkonem a charitativní sbírkou pomohla“, říká Pavlína Folovská.

Pavlína pracuje jako manažerka společenské odpovědnosti a sport provozuje ve svých volných chvílích. Dříve se závodně věnovala crossovému běhu a běhu na lyžích, dnes se účastní vytrvalostních závodů, Pražského maratónu, Jizerské Padesátky aj. Často jezdí do hor, ať už jde o alpské výstupy nebo lezení po skalách. Po víceletých zkušenostech se rozhodla aktivně se zapojit do pomoci potřebným. Pavlína Folovská se rozhodla uskutečnit svůj dlouhodobý sen, vystoupat na Čo Oju v Himalájích, vysokou 8 201 metrů. Pomůže jí v tom zkušený vůdce Josef Šimůnek. Výprava začíná 7. září 2011 a potrvá více než měsíc.

Projekt se realizuje v rámci kampaně „Odskáčeme si to za Vás“ Nadace Olgy Havlové. Kampaň iniciovali skokani Jan Krédl a Jan Odehnal, kteří ve prospěch lidí se zdravotním postižením odskákali Hervis ½ Maraton po jedné noze. Takto získali pro Nadaci Olgy Havlové 80 tisíc korun na nákup zdravotnických pomůcek handicapovaným. Celou trasu 21 kilometrů zdolali v čase 4 hodiny a 5 minut a tímto výkonem byli zapsáni do České knihy rekordů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz