Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Soukromé ateliéry budou otevřeny veřejnosti

13. 7. 2011 - PRAHA [Econnect]

V sobotu 30. 7. 2011 proběhne první ročník zájmově turistické akce Den otevřených ateliérů. Akci pořádá občanské sdružení INEX -- SDA Kostelecké Horky ve spolupráci s obcí Bošín, Městem Vysoké Mýto a Unií výtvarných umělců Hradec Králové.

Po celý den budou široké veřejnosti zpřístupněny jindy uzavřené prostory ateliérů a dílen zúčastněných výtvarníků, architektů a uměleckých řemeslníků v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Návštěvníci mohou zavítat do přírodní galerie Krkonoš, navštívit malíře v Českém Ráji, řezbáře v Náchodě, prohlédnout si skleněné plastiky a projekty interiérů ve Vrchlabí, keramický ateliér v Hořicích, výstavu fotografií, maleb na hedvábí, keramiky a obrazů v Hradci Králové, historické divadelní kulisy na staré faře na Sudslavi, podívat se do staré kovárny v Lupenici či navštívit galerii a keramickou dílnu v Litomyšli.

Ve středisku environmentální výchovy Modrý dům v Kosteleckých Horkách proběhne výstava obrazů, loutek a hraček, a také přednáška o land-artu a umění v krajině, spojená s venkovními aktivitami pro dospělé i pro děti. Cyklisté se mohou vydat na malý okruh Plchůvky-Kostelecké Horky-Bošín-Skořenice-Choceň, kde na ně rovněž budou čekat malíři, loutkáři a sochaři. Celý výlet lze zakončit večerním happeningem na Sklenářce u Kostelce nad Orlicí, prohlédnout si výstavu fotografií v pavím království uprostřed lesů a ochutnat vzácná vína.

Další informace a doprovodné letáky k akci s rozpisem ateliérů a otevíracích hodin najdete v infocentrech a na www.inexsda.kosteleckehorky.cz a www.kultura-chocen.cz.

Zvláštní poděkování patří sponzorům a pořadatelům akce, kterými jsou Obec Bošín, Město Vysoké Mýto, INEX-SDA Kostelecké Horky, Unie výtvarných umělců Hradec Králové, a také všem zúčastněným výtvarníkům, kteří zpřístupní své ateliéry a dílny široké veřejnosti.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz