Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Motorkáři pomáhají lidem, kteří trpí nevyléčitelnou svalovou dystrofií

4. 7. 2011 - PRAHA [Econnect]

Celý den vypadal jako jeden obrovský motorkářský sraz. Rozdíly zde však byly - spousta dětí i dospělých na vozíku, kteří se skvěle bavili. Motorkáři, kteří stáli fronty u stánku, kde koupí odznaku, vlajky, trička, nebo čehokoli s logem MDA RIDE, přispívali na pomoc těmto lidem postiženým muskulární dystrofií. Díky účasti na zajímavých atrakcích bylo také možné přispět libovolnou finanční částkou. Těmito atrakcemi bylo např. focení na motocyklu Harley-Davidson, open air kadeřnický salon, herec Mário Kubec se svým indiánským vystoupením, skákací hrady, malování na obličej, skvělá káva od Nespresso, trenažér jízdy po zadním kole Quantia Wheelie. U každé z těchto atrakcí stály půvabné hostesky s kasičkami a každý, kdo se zúčastnil, mohl přispět.

Po poledni odstartovala tzv. spanilá jízda a i ta byla zcela netradiční. Vezly se v ní totiž, děti postižené svalovou dystrofií, a protože by se tito kluci na motocyklu neudrželi, svezli je členové Mustang riders clubu ve svých nablýskaných Fordech Mustang. Po návratu z jízdy čekalo organizátory předání šeků od partnerů akce a vrcholná dražba košile s vlastnoručním podpisem Willy G. Davidsona, potomka zakladatele značky Harley-Davidson. Dražbě pomohla spolumoderátorka akce Miss 2009 Iveta Lutovská a s jejím nasazením se nakonec tato košile vydražila za neuvěřitelných 23.000 Kč! Společně s dary a šeky od partnerů III. MDA RIDE se všichni těší z výtěžku 502.000 Kč, který pomůže dětem a dospělým s muskulární dystrofií!

„Navazujeme na úspěšné charitativní akce, které se konají v Americe a ve Švýcarsku a těší nás, že příznivci jedné stopy pochopili náš záměr. Rok od roku máme větší účast motorkářů, kteří osobně pomáhají a přispívají. Jsou to lidé se srdcem, kteří se neustále přidávají a dokazují nám všem, že i v dnešní době umí myslet na ty, kteří neměli v životě tolik štěstí“ říká Josef „Káďa“ Kadeřábek, předseda sdružení MDA RIDE.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz