Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nové číslo 7G: Větší než malé množství radiace

4. 7. 2011 - BRNO [Econnect]

Třetí číslo připomíná nedávnou jadernou havárii v japonské Fukušimě. Přinášíme terénní svědectví expertky na radiaci Rianne Teuleové, zamyšlení učitele z Ósaky Warrena Deckera, ohlédnutí za takzvanou jadernou renesancí od Karla Polaneckého i reflexi médií, které pomocí podobných katastrof vytvářejí pocit nebezpečného bezpečí.

Dále vedle obvyklých sedmogeneračních autorů a autorek v čísle narazíte na článek šéfredaktora počítačových časopisů Pavla Nygrýna o geokešingu; redaktor Ekolistu Martin Mach Ondřej prozkoumal dětská přírodní hřiště; a proslulá ekoložka Milena Rychnovská se podělí o dva překvapivé pohledy na říční a zemědělskou krajinu. Nechybí ani žeň z čerstvých diplomek, tentokrát na téma ekomódy, Critical Mass cyklojízd a růžového gangu indických feministek. Pro recenze jsme vybrali čínský film Rainmakers a irsko-ropný The Pipe, z knih pak šimpanzí Pohled oknem a další tipy najdete v Librariu. Uzavíráme rozhovorem s lesnickým expertem Jaromírem Bláhou z Hnutí DUHA. Anotace všech článků třetího čísla naleznete na http://hnutiduha.us2.list-manage.com/track/click?u=33fb6fc636af7a3d76de6129c&id=07e4713d75&e=fca29353e5

Vyhrajte roční předplatné

Obvykle je soutěžní kvíz zaměřený na hlavní téma čísla, tentokrát jsme však otázky sestavili napříč celým časopisem: od Fukušimy přes geokešing, Critical Mass cyklojízdy až po ochranu šimpanzů a národní park na Šumavě. Tři úspěšné kvízaře po zásluze odměníme ročním předplatným Sedmé generace.

Oslavte s námi dvacetiny 7.G

Připravili jsme pro vás soutěž o skromné, leč hodnotné (eko)ceny. Pro předplatitele stačí správně odpovědět na sedm mazaných otázek. Pro občasné čtenáře máme složitější podmínky. Vedle správného zodpovězení kvízu je třeba poslat vlastní fotku letošího čísla 7.G na téma „co všechno se dá dělat či zažít se Sedmou generací“. Podrobnosti najdete na narozeninových stránkách.

Přečtěte si, co Sedmé generaci přeje k narozeninám sociolog Jan Keller a filozof Erazim Kohák.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz