Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Partnerství opět nabízí příspěvky na výsadbu stromů

1. 7. 2011 - BRNO [Econnect]

Chystáte se na podzim sázet stromy? Využijte příležitosti, kterou Nadace Partnerství nabízí všem obcím, školám, občanským sdružením a příspěvkovým organizacím a zažádejte si o příspěvek na výsadbu. Maximální výše nadačního příspěvku je 20 tisíc korun a lze jej uplatnit při koupi sazenic stromů a keřů a na další nezbytné náklady spojené s výsadbou. Žádat o „tzv. Malý grant“ můžete až do 18. srpna. Pokud se rozhodnete vysadit stromy 28. října, můžete se připojit k historicky prvnímu pokusu o český rekord v sázení stromů.

Nadace Partnerství, která poskytuje peníze na výsadbu stromů vždy dvakrát v roce (na jaře a na podzim), již letos na tento účel rozdělila více než 375 tisíc korun. „Lidé sadí stromy rádi. Stromy totiž zkrásní obec i její okolí a zároveň poskytují stín, chrání proti větru, hluku i prachu. Plody ovocných stromů mohou lidé navíc využít při různých slavnostech, například hromadném pečení štrúdlů nebo moštování. Z tohoto důvodu jsou znovu v oblibě ovocné aleje podél polních cest,“ vysvětluje Ivana Adámková z Nadace Partnerství.

Prostřednictvím sázení stromů se nadace snaží posilovat vztah lidí k přírodě i k sobě navzájem. „Společně vysazených stromů si lidé mnohem víc váží, a proto je potřeba do výsadby zapojit širokou veřejnost, a to od dětí až po důchodce,“ komentuje Ivana Adámková jedno z hlavních kritérií posuzování došlých žádostí. Dalším měřítkem je pak volba vhodných druhů dřevin, které pomohou dodržet ráz krajiny i její přirozenou rozmanitost. Další informace o nadačních příspěvcích mohou zájemci nalézt na webových stránkách www.stromzivota.cz.

Nadace Partnerství se výsadbou stromů a zlepšováním krajiny dlouhodobě zabývá. „Za dobu své existence jsme vysázeli desetitisíce dřevin po celé České republice. Pokud by se všechny uspořádaly do jedné řady, vznikla by dlouhá alej, která by mohla například lemovat cestu z Brna až do Karlových Varů,“ dodává Ivana Adámková.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz