Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Greenpeace ČR slaví 20. narozeniny na Rock for People

1. 7. 2011 - PRAHA [Econnect]

Česká pobočka mezinárodní organizace Greenpeace letos slaví 20 let svého působení a narozeniny oslaví ve velkém stylu na největším hudebním festivalu v ČR. V Zeleném městečku, které Greenpeace na Rock for People organizuje, najdou festivaloví návštěvníci nejen oázu klidu a možnost aktivního odpočinku v komornější atmosféře, ale také Greenpeace stage s bohatým hudebním i nehudebním programem, solární internetovou kavárnu nebo možnost solárního nabíjení baterií.

Hlavními dny narozeninových oslav Greenpeace ČR budou neděle a pondělí (3. a 4. 7.), kdy bude Zelené městečko doplněno o bohatý program na Greenpeace stage. Po oba dva dny budou od 11:00 do 17:00 vystupovat divadelníci a hudebníci.

Zelené městečko navíc po celou dobu festivalu nabídne možnost zažít obnovitelné zdroje energie v praxi. Součástí prezentace činnosti Greenpeace totiž budou i praktické služby jako solární nabíjení baterií nebo solární internetová kavárna. K vidění bude i malá větrná elektrárna. Greenpeace nabízí možnost dobíjení baterií s kapacitou přibližně 120 zásuvek. Přístroje jsou pod stálým dohledem. V chill out stanu budou k dispozici 3–4 počítače s internetem napájené ze solárních panelů osvěžující nápoje chlazené solární energií. Součástí prezentace bude i praktická ukázka využití solárních vařičů.

Chybět samozřejmě nebude ani infostánek Greenpeace, kde bude možné změřit si svou ekologickou stopu nebo si na herní konzoli Kinect X-box zahrát hry s ekologickou tematikou, získat informace jak o historii organizace, tak o jejích současných aktivitách a diskutovat přímo s vedoucími jednotlivých kampaní Greenpeace ČR. Recyklační dílna pak nabídne možnost vyrobit si praktické věci, které se budou během festivalu jistě hodit, např. peněženku z tetrapakových obalů, boty z pneumatik nebo vlastní solární vařič.

Program zpříjemní zdravé vegetariánské a veganské občerstvení, Fair Trade káva z Mama Coffee nebo posezení v Čajovně Rainbow. Zelené městečko hostí i další významné české neziskové organizace, které budou návštěvníkům originálním způsobem prezentovat svou činnost.

Mimo areál městečka pak Greenpeace nabízí vyzkoušet si vodní zorbing a „otočit světem správným směrem“. Pod dohledem proškolených dobrovolníků je možné se v aquazorbové kouli vydat na vodní hladinu a vrhat salta a kotrmelce. Tato aktivita bude umístěna na rybníčku vedle festivalového areálu.

Program Greenpeace Stage:

3. července
11:00 – 11:45 Ztracená existence - divadelní spolek přichystal specielně pro Greenpeace stage na RfP southparkovskou variaci Vší eskapády. Co když má svět vědomí a teď se nás pokusí zbavit?
12:00 – 14:45 U2 popstars (U2 revival) - ve svém hudebním bloku postupně představí neziskové organizace ze Zeleného městečka
15:00 – 16:00 Dukla vozovna punk pop
16:00 – 17:00 Jet8 ska-punk

4. července
11:00 – 11:45 Dideua - taneční skupina afrických tanců
12:00 – 12:45 DRAW - alternativní rock
13:00 – 13:45 Abdulay a spol. - bubeníci z Afriky
14:00 – 14:45 Márdi a Pítrs z Vypsané fixy - punk pop
15:00 – 15:45 Lety mimo - rock-elektronika
16:00 – dokud bude nálada DJ Royal hifi sound system
Změna programu vyhrazena!


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz