Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Keramické studio DDM Ulita zve na benefiční výstavu

17. 6. 2011 - PRAHA [Econnect]

Keramické studio Ulity - DDM Praha 3 zve na tradiční benefiční a prezentační výstavu keramických plastik. Uskuteční se od 21. do 28. června v prostorách Ulity (Na Balkáně 100, Praha 3) a jako novinku letos nabízí rozšířený doprovodný program: kromě vernisáže se návštěvníci mohou těšit na výtvarné dílny pro veřejnost a na benefiční aukci, které Keramické studio pořádá ve spolupráci s Čajovnou V Síti.

Na výstavě budou k vidění i práce, oceněné medailemi z celosvětové dětské výtvarné soutěže Lidická růže. Výstava shrnuje práci Keramického studia za jednu sezónu. Jeho členy jsou lidé od předškolního do zralého věku, na výstavě se každoročně objeví téměř 300 prací dětí i dospělých, z nichž většina je prodejní. Výtěžek z prodeje je určen podpoře mladých výtvarných talentů a projektu adopce na dálku - Ulita již šestým rokem podporuje Carolinu z Nairobi. Na její počest má obvykle vernisáž africko-české ladění. Letos v úterý 21.6. vystoupí taneční skupina BaToCu a teenagerský divadelní soubor Uliteátr zahraje 20minutové nonsensové představení s názvem Charms. Návštěvníci se mohou těšit také na bubenický jam-session na zahradě, do něhož se může kdokoli zapojit.

Předností výstavy je šíře návštěvníků, které může oslovit, aniž by ztratila svou příjemně komorní atmosféru. Každý rok výstavu navštíví cca 300 zájemců: milovníci výtvarného umění, ti, kdo hledají inspiraci, ti, kdo chtějí levně zakoupit výtvarně cenný originál a potěšit jím sebe nebo druhé, ti, kteří hledají originální doplňky interiérů i ti, kdo chtějí přispět na dobročinný účel. Na své si přijdou rodiny s dětmi, studenti, mladší i starší generace: i vzhledem k rozdílným věkům a zkušenostem tvůrců je výstava prostorem pro mezigenerační setkávání.

Novinkou letošního roku jsou tři otevřené dílny: dvakrát malování keramických hrnků a jednou šperkařská dílna, která od keramiky materiálově ukročí především k ovčí vlně a reckyklovaným surovinám. První dvě dílny umožní i naprostým začátečníkům glazovat předem připravený, ručně točený hrnek. Šperkařká dílna si klade za úkol nabídnout inspiraci v oblasti originálních módních doplňků, které je možné si vytvořit jednoduše, rychle a s minimálními náklady.

Aukce vybraných děl z předchozích let proběhne v úterý 28. 6. v příjemných nekuřákcýh prostorách Čajovny V síti (Jana Masaryka 46, Praha 2), kde je připravena široká nabídka špičkových čajů, vybraných dezertů, dobrot a nápojů, včetně čerstvě pražené kávy a dvou druhů vína. Uvítací přípitek a prohlídka dražených děl se plánuje na 18.30, vlastní aukce a následující program pak na 19. hodinu. Cílem aukce je nabídnout návštěvníkům klidný večer s rautem a živou hudbou, umožnit jednotlivcům i firmám dobročinný nákup výtvarných děl a získat další prostředky na výše zmíněné účely.

Vstup na aukci i výstavu je zdarma. Vybírat a nakupovat plastiky je počínaje vernisáží možno každý všední den od 13 do 18.30hod, po domluvě i v jiné hodiny, případně o víkendu. Zakoupená díla se novým majitelům rozdávají ve středu 29.6., po domluvě i později. Keramické studio funguje v Ulitě, DDM Praha 3, již 16 let. Pod vedením zkušených lektorek akademické malířky Vlasty Faktorové, Kateřiny Němcové a Dany Kostkové pořádá kurzy, workshopy, keramické tábory, soustředění a samozřejmě výstavy. A to nejen doma, ale v různých pražských galeriích a kavárnách (Atrium Žižkov, Galerie U Zlatého kohouta, Písecká brána, Zelená kuchyně a další.) Pravidelně a úspěšně se účastní výtvarných soutěží a věnuje se systematické podpoře mladých talentů. Mnohdy se pouští do technologických experimentů: nově se zabývá mj. výpalem ve venkovní peci na dřevo.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz