Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

První „zastávka“ Letní Letné na cestách bude Korunní pevnůstka v Olomouci

2. 6. 2011 - PRAHA [Econnect]

První „zastávkou“ festivalu Letní Letná na cestách se stane již tento víkend od 3. do 5. června Korunní pevnůstka v Olomouci. Malebné místo ožije atmosférou nového cirkusu, pohybového divadla, dětských představení, cirkusových workshopů a výtvarných dílen v malém městečku s cirkusovými šapitó. Během třídenního programu uvidí diváci až pětkrát denně především dětská představení jako Teátr Víti Marčíka, Buchty a loutky, Vojta Vrtek, bublinář Václav Strasser, Bilbo Compagnie a další.

Večery budou věnovány dospělým, kterým program nabídne to nejlepší z českých umělců, kteří se věnují novému cirkusu. V městečku, které poskytne rodinám i dětem celodenní vyžití, najdou dále návštěvníci například fotoateliér Le Petit Cheval, se kterým kočuje Vanda Hybnerová a Saša Rašilov, cirkusový kolotoč, výtvarné dílny nebo Chambre Separé, pěti minutový kabaret klíčovou dírkou. Vstup do městečka bude ZDARMA, dětská představení budou stát 50 Kč, večerní pak 150 Kč.

Festival Letní Letná na cestách je rozšířením Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, který za sedm let existence přitáhl v Praze tisíce nadšených dospělých i dětských návštěvníků. Další místy konání jsou Ostrava (17. – 19. června, Slezskoostravský hrad), Brno (24. – 26. června, Lužánky) a Frymburk na Lipně (2. – 6. července). Generálním partnerem Letní Letné na cestách je Lipánek. Hlavní část festivalu Letní Letná proběhne letos již poosmé od 21. srpna do 4. září na pražské Letné. Více informací a přesný program Letní Letné na cestách naleznete na www.letniletna.cz.

„V každém městě jsme navázali úzkou s místními profesionály – v Olomouci je naším hlavním patronem Magistrát města Olomouce a přímo Korunní pevnůstka, v Ostravě se Slezskoostravským hradem, v Brně se střediskem volného času pro děti a mládež Lužánky a cirkusem LeGRANDO, na Lipně přímo s obcí Frymburk,“ říká Jiří Turek, ředitel festivalu. Snahou Letní Letné na cestách je navázat vazby s místními organizacemi a vytvořit tak zázemí pro každoroční konání festivalu, který bude moci v dalších letech prezentovat místním divákům novinky z oblasti nového cirkusu, divadla a živé kultury z Evropy.

Termíny a místa:

Olomouc, Korunní pevnůstka: 3. – 5. června
Ostrava, Slezskoostravský hrad: 17. – 19. června
Brno, Lužánky: 24. – 26. června
Frymburk, Lipno: 2. – 6. července

Hlavní část festivalu Letní Letná nabídne letos již poosmé na tradičním místě mezi Hanavským pavilonem a Kramářovou vilou od 21. srpna do 4. září čtrnáctidenní maraton zahraničních hvězd nového cirkusu, tuzemských souborů, pohádek, aktivit pro děti a jejich rodiče, či prostě místo k odpočinku i zábavě. Prvním potvrzeným hostem je švédský Cirkus Cirkör, nejlepší skandinávský soubor nového cirkusu, který uvede představení Wear it like a crown. Festival pořádá Společnost Gaspard, o.s., za podpory Hlavního města Praha a Ministerstva kultury. Generální partner: Pražská plynárenská, a.s. Za podpory: Metrostav a další organizace a instituce. Hlavním partnerem dětské scény je Lipánek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz