Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Děti z České školy bez hranic v Paříži vyráběly divadélka s výtvarnicí z divadelního souboru bratří Formanů

1. 6. 2011 - PAŘÍŽ [Česká škola bez hranic Paříž]

V sobotu 28. května se děti z České školy bez hranic v Paříži zúčastnily speciální výtvarné dílny, v rámci níž si mohly vyrobit vlastní malá divadélka a zahrát pro své kamarády divadelní představení. Odpolední ateliér vedla výtvarnice a scénografka Veronika Podzimková, jež se v loňském roce v Paříži podílela na předvánoční dílně ČŠBH Pojďte s námi do Betléma. Nyní se do Paříže vrátila, a to s Divadlem bratří Formanů, kteří sem přivezli představení Obludárium a doprovodnou výstavu loutek, scénografických prvků a dekorací přibližující kočovné cesty Divadla.

Ve 14 hodin, ve sklepních prostorách pařížského Českého centra rozdala Veronika Podzimková dětem kartony, barevné balící papíry, nůžky, lepidla a zavelela: „Do práce!“. V mžiku se sklep zaplnil pestrobarevnými návrhy na divadelní portály, kulisy či opony. Děti vyráběly divadélka s motivy pohádek, příběhů z knih či počítačových her. Vznikla tak například divadla pro představení pohádky O Červené Karkulce, O tajemném hradě či historické Bitvě v blíže neurčené válce.

„Paní Veronika Podzimková zná děti z České školy a tak nám, v souvislosti se svou cestou do Paříže s bratry Formany, nabídla, že pro ně připraví divadelní dílnu. Pro děti to byla zkušenost a zážitek. Setkaly se s opravdovou výtvarnicí, dozvěděly se, jak se připravují kulisy či divadelní scéna a vyzkoušely si nové výtvarné techniky. V neposlední řadě si rozšířily slovní zásobu o slova typu divadelní soubor, scénografie, portál, kulisy...“, říká Lucie Slavíková-Boucher, ředitelka ČŠBH Paříž.

V závěru dílny si děti navzájem přehrály části svých představení a neobyčejně tvůrčí odpoledne zakončily návštěvou výše zmíněné výstavy Divadla bratří Formanů. Zde mohly pocítit tajemnou až bizarní divadelní atmosféru, zákulisí i celý příběh netradičního českého souboru.

Divadelní dílna s Veronikou Podzimkovou se konala ve spolupráci s Českým centrem v Paříži.

Česká škola bez hranic je nestátní nezisková organizace, jejímž cílem je výuka češtiny a českých réálií pro děti ve věku od 18 měsiců do 15 let za hranicemi ČR jako doplnění vzdělání, které děti českého původu získávají v zahraničních školách. Školu založila v roce 2003 v Paříži Lucie Slavíková-Boucher z důvodu absence vzdělávací instituce, jež by poskytovala smíšeným manželstvím a českým rodinám trvale či přechodně žijícím v cizine podporu a pomoc při vícejazyčné výchově.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz