Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Se stavbou pasivního domu poradí již ve všech koutech republiky

11. 5. 2011 - BRNO [Econnect]

Uvažujete o stavbě pasivního domu a rádi byste získali bližší informace? Máte již připravený projekt, ale chcete si jej nechat zkontrolovat? Potom právě pro vás je připravena Síť center pasivního domu, která od letošního března působí ve většině krajů České republiky. Více než dvě desítky odborníků jsou na těchto místech připraveny vám kdykoliv pomoci.
V rámci Sítě působí čtyři poradenská centra v Praze, Brně, Českých Budějovicích a Hostětíně v Bílých Karpatech.Jejich úkolem je poskytovat prostřednictvím odborných poradců nejen osobní poradenství k tématu pasivních domů, ale i pořádat osvětové a vzdělávací akce pro veřejnost.

„V roce 2011 uspořádáme minimálně 12 vzdělávacích seminářů pro širokou veřejnost a 14 seminářů pro veřejnou správu“, říká ředitel Centra pasivního domu Jan Bárta. Nově je v tomto roce zřízeno 16 poradenských míst se zkušenými experty z oblasti pasivních domů, kteří rozumí architektonickým návrhům projektu i problematice větrání či vytápění.

„Informacemi o pasivních domech by tak měla být dokonale pokryta celá Česká republika, včetně Prahy,“ doplňuje Bárta. Rozšíření sítě poradenských center odpovídá na zvýšenou poptávku po pasivních domech, která je způsobena především rostoucími cenami energií. Právě pasivní dům totiž dokáže díky dokonalé izolaci ušetřit až 90 % nákladů na vytápění. Řízený systém větrání s rekuperací tepla navíc zaručuje stálý přísun čerstvého vzduchu. Pasivní dům tak je na rozdíl od běžných domů vhodný i pro alergiky. „Ani po návratu z dovolené není dům zatuchlý, neobjevují se v něm plísně a děti mají výrazně menší problémy s alergiemi,“ přidává postřehy ze života v pasivním domě jedna z jeho majitelek Natálie Martinková.

Projekt Síť center pasivního domu finančně podporuje Státní fond životního prostředí a Ministerstvo životního prostředí. Kompletní seznam všech poradenských míst včetně kontaktů je dostupný na internetové adrese www.pasivnidomy.cz.

Centrum pasivního domu je nejvýznamnější poradenskou organizací v oblasti osvěty a poskytování informací o pasivních domech a energeticky úsporné výstavbě v ČR. Členy sdružení jsou architekti, projektanti, stavební firmy a výrobci stavebních materiálů a prvků.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz