Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zelená mapa dovede Pražany do designových obchodům a k módě

15. 4. 2011 - PRAHA [Econnect]

Zelená mapa Prahy, která nabízí tipy pro kvalitní život v hlavním městě stranou rušných ulic a komerční zábavy, přináší další novinku. Vedle parků, trhů, sportovišť, nekuřáckých kaváren, mateřských center a vegetariánských restaurací najdou uživatelé ode dneška v internetové verzi mapy místa související s českým autorským designem a módou. Mapová vrstva vznikla ve spolupráci s katalogem Code:Mode. Stejnojmenná jarní přehlídka designu a módy se koná již tento víkend v Karlínské hale v Thámově ulici.

„Jedním z cílů Zelené mapy je propagovat místní dědictví a soudobou místní tvorbu jako alternativu k masové výrobě spotřebních předmětů, jež se často dovážejí napříč celou planetou. Globalizovaná produkce ničí životní prostředí a vede ke ztrátě originality,“ vysvětluje Jakub Hradilek z iniciativy Auto*Mat, která provozuje Zelenou mapu Prahy.

Zelená mapa ode dneška dovede Pražany k pětadvaceti obchodům, galeriím a ateliérům, které prezentují českou, ale i zahraniční nezávislou tvorbu na poli módy, designu a šperku. „Do budoucna chceme mapu obohatit ještě o ateliéry, které nejsou běžně přístupné, ale je možné si domluvit jejich návštěvu přímo s tvůrci. To bude další krok ke zmapování pražské módní scény,“ dodává k mapě Jolana Teuberová z Code:Mode.

Platforma Code:Mode pořádá tradiční festival nezávislé módy a kultury již tento víkend. Akce probíhá v Karlínské hale a vstup je zdarma. Návštěvníci uvidí prezentace českých designerů a návrhářů, na místě se s nimi často setkají i osobně. Code:Mode nabízí obsáhlý doprovodný program ve formě dílen pro děti i dospělé, divadel, tradičních módních přehlídek a celodenního hudebního maratonu. Na stánku iniciativy Auto*Mat si mohou návštěvníci zdarma vyzvednout výtisk Zelené mapy Prahy, případně zakoupit tričko s některým z nové kolekce motivů.

Přehlídka Code:Mode je pojata jako akce přátelská k prostředí města. U Karlínské haly tak nejsou vytvořena místa pro parkování aut. „Věřím, že počasí nám bude přát a nikoho neodradí. Do Karlína vede příjemná cyklostezka podél Vltavy, navíc je to po rovince, takže doporučuji dorazit na bicyklu. Také členové přípravného týmu se momentálně pohybují po hale na kole, protože jinak by nachodili stovky kilometrů,” říká organizátorka festivalu Code:Mode a rovněž městská cyklistika Jolana Teuberová.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz