Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita Ostrava: Nepotřebné věci potřebným lidem

13. 4. 2011 - OSTRAVA [Econnect/Charita Ostrava]

Charitou Ostrava organizovaná humanitární sbírka šatstva a dalších věcí ve spolupráci s Diakonií Broumov proběhne v Ostravě v pondělí 18. dubna 2011 od 9 do 18 h. Možnost odevzdání čistého a suchého oblečení, ložního prádla, ručníků, dek, přikrývek, obuvi, hraček, nádobí a porcelánu bude přímo do vagónu v areálu nákladního nádraží ČD Cargo na křižovatce ulic Mariánskohorská a Cihelní. Věci je nejlépe darovat zabalené do igelitových pytlů či krabic, aby se transportem ve vagónech nepoškodily.

Dotek naděje je název fotografické publikace, obohacené autentickými příběhy lidí v nouzi
a úvahami českých osobností, kterou Charita Ostrava vydala jako možnost nahlédnout do oblasti poskytování sociálních služeb a zároveň podpořit aktivity pro lidi v nouzi. Na publikaci se podíleli fotograf Pavel Zuchnický, novinářka Ivana Gračková, své úvahy publikovali například Tomáš Halík, Rút Kolínská, Milena Černá a další. Výtěžek z prodeje publikace jde na konto povolené veřejné sbírky na „Zajištění prostředků na financování investic v rámci poskytování sociálních a zdravotních služeb a humanitárních aktivit Charity Ostrava“. Publikace je v prodeji také v síti knihkupectví Librex, knihkupectví Portál Ostrava a také v Charitě Ostrava.

Diakonie Broumov je poskytovatelem sociálních služeb pro lidi bez domova a vytváří pro ně také pracovní příležitosti. „Shromážděné oblečení a další věci třídí naši uživatelé služeb. Použitelné věci slouží dále právě těmto lidem v ČR, poškozený materiál podléhá dalšímu průmyslovému využití, asi 10 % sbírek tvoří odpad“ informuje o využití humanitární sbírky Lenka Wienerová, oblastní ředitelka Diakonie Broumov.

Pokračování sbírky Charita Ostrava připravuje na podzim 5. září 2011. Termín podzimní sbírky bude ještě potvrzen na webu Charity Ostrava www.ostrava.charita.cz. Všem dárcům a podporovatelům této aktivity předem děkujeme!


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz