Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Selský biotrh pokračuje na Toulcově dvoře i v roce 2011

11. 4. 2011 - PRAHA [Econnect]

Toulcův dvůr zve i v roce 2011 všechny milovníky dobrého jídla a životního prostředí na trh selských biopotravin. První letošní trh se uskuteční dne 14. dubna 2011 mezi 13. až 18. hodinou v areálu Toulcova dvora na Praze 10, v ulici Kubatova 1. Farmářský trh výhradně s produkty zemědělců, kteří hospodaří šetrně k životnímu prostředí, se bude na Toulcově dvoře v Praze 10 konat každý 2. a 4. čtvrtek v měsíci od dubna do listopadu.

„První letošní trh je vzhledem k začátku sezony ve znamení mléčných a masných bio výrobků. Představí se zde ekozemědělci, kteří nabídnou maso a masné výrobky (vepřové, hovězí, jehněčí), mléčné výrobky, pečivo, obiloviny a další produkty,“ říká Jan Valeška z PRO-BIO LIGY.

Biotrh nabídne výhradně produkty s environmentální přidanou hodnotou, tedy výrobky pouze od registrovaných ekologických zemědělců, kteří hospodaří šetrně k životnímu prostředí, zvířatům, přírodě a krajině, ale také k lidem. „Každý prodávající musí prokázat původ svých výrobků v ekologickém zemědělství a prodávat smějí pouze hospodáři či výrobci biopotravin nebo jimi osobně pověřené osoby. Návštěvníci tak budou mít jistotu, že nakupují šetrné potravin s autentickým původem na konkrétní ekofarmě,“ říká Lenka Bauerová z PRO-BIO LIGY.

Součástí prvního trhu bude také praktický seminář o permakulturním pěstování vlastní zeleniny doma či na balkoně s možností nákupu sazenic a osiva, který proběhne mezi 17. a 19. hodinou v areálu dvora. Pro milovníky překvapení v bedýnkách jsme připravili možnost objednání bedýnky od vybraných sedláků dopředu na webu www.bedynky.cz prostřednictvím družstva Biokošík PRO-BIO LIGY.

Biotrh je prvním svého druhu u nás a v průběhu roku nabídne nejen zeleninu, ale také pečivo, masné výrobky, mléčné výrobky, nápoje či vína vše v kvalitě bio. Aktualizovaný seznam přítomných ekozemědělců a další informace jsou k nalezení na www.biotrh.info.

Přijďte podpořit ekologické zemědělce a jejich práci, která přináší pozitiva nám všem, a samozřejmě si přijďte dobře nakoupit a pochutnat. Další možnost bude 28. dubna na stejném místě ve stejném čase. Biotrh organizuje ZS Toulcův dvůr a PRO-BIO LIGA.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz