Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Peruánští řidiči v červnu vypnou na chvíli motory aut

17. 3. 2011 - PRAHA [EcoMonitor]

Každého 5. června, kdy je vyhlášen Světový den životního prostředí, se v Peruánském regionu Cuzca na chvíli zastaví automobilový provoz. Řidiči automobilů na dobu deseti minut vypnou své motory, aby tak přispěli ke zmírnění dopadů klimatických změn, a tak i k ochraně planety, informuje server Andina.com.

S tímto cílem regionální vláda v Cuzcu oficiálně ustanovila „Jeden den s 10 minutami bez aut“. A zároveň ho vyhlásila za regionální veřejný zájem daný nařízením, které bylo zveřejněno ve věstníku právních norem oficiálního deníku El Peruano.

Nařízení stanoví začátek na 10 h každého 5. června na území celého regionu Cuzca. K realizaci akce byla ustanovena ústřední komise. Ta bude spolupracovat mimo jiné s místními úřady, sdruženími dopravců a státní policií.

Ustanovení Světového dne životního prostředí provedlo Valné shromáždění OSN v roce 1972. Tento den se tak změnil v jeden z hlavních způsobů, jak posilovat povědomí o problémech životního prostředí a přitáhnout k věci politickou pozornost a aktivitu.

Regionální vláda v Cuzcu se rozhodla aktivně věnovat tomuto tématu, když uznala, že „žijeme v období vyhrocené ekologické krize, jejímž nejzřetelnějším projevem je problém klimatických změn, provázený stále častěji extrémními událostmi, jako jsou hydrometeorologické sužující náš region. Je proto nezbytné vydat se na cestu udržitelného rozvoje“.

Podle zprávy „Cusco apagará motores durante 10 minutos por Día Mundial del Medio Ambiente“ zveřejněné na serveru Andina.com dne 1. března 2011.


Petr Vadas Mazanec

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz