Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Panelová diskuse se zaměří na ženy a leadership v globalizujícím se světě

2. 3. 2011 - PRAHA [Econnect]

U příležitosti Mezinárodního dne žen se uskuteční panelová diskuse na téma Ženy a leadership v globalizujícím se světě, která přiblíží a srovná stav ženských práv i přetrvávající nerovnosti mezi muži a ženami v České republice a USA. Diskusi, která se koná 8. března 2011 v Americkém centru Praha, zahájí Dr. Margaret Lindsay Kaplan, manželka současného amerického velvyslance Normana L. Eisena. Po diskusi se bude konat krátká tisková konference shrnující aktuální problémy v otázkách rovnosti žen a mužů v ČR a jejich možná řešení.

Diskuse se zúčastní například nedávno jmenovaná šéfka Delegace EU v Iráku Jana Hybášková, bývalý vrchní ředitel sekce pro lidská práva Úřadu vlády ČR Czeslaw Walek, ředitel vnějších vztahů ve společnosti Škoda Auto Radek Špicar aj. Diskusi pořádá Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s Centrem ProEquality při Otevřené společnosti, o.p.s. a Velvyslanectvím Spojených států amerických v Praze.

Během diskuse bude představena studie Práva žen v České republice od Kateřiny Jonášové a Veroniky Švihelové, která poukazuje na současné problémy českých žen, jako je přetrvávající platová nerovnost mezi muži a ženami, diskriminace žen s malými dětmi v zaměstnání či domácí násilí. České ženy „vydělávají o 24 procent méně než muži, zatímco v EU se tento rozdíl pohybuje kolem 17 procent“, dokládá například studie. Upozorňuje také, že podle celoevropských průzkumů „pro více než polovinu českých matek znamená rodičovská dovolená konec pracovní kariéry na jejich původním působišti“. Americká zkušenost bude představena prostřednictvím studie Women´s Rights in the United States, jejíž autorkou je Lisa Fiala.

Závěry z diskuse, které shrnou současné postavení žen v české společnosti a nastíní řešení problémů, budou představeny na tiskové konferenci od 14 hodin v Americkém centru. Novináři se mohou účastnit celé panelové diskuse a tiskové konference. Zájemci nechť se prosím registrují na adrese www.osf.cz/registrace.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz