Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sdružení Máme otevřeno? nabízí seznamku pro mentálně hendikepované

8. 2. 2011 - PRAHA [Econnect]

Jsem muž a hledám tu pravou nebo aspoň fajn kamarádku pro volný čas. I přesto, že u nás najdeme spoustu různých druhů seznamek přes internet, až třeba po seznamování typu „rychlý rande“, kde můžete během večera poznat až 20 protějšků, to ale není vůbec jednoduché. A co teprve, když mám k tomu ještě nějaký handicap?! Možností seznámení pro lidi se zdravotním postižením se vyskytuje v našich zeměpisných šířkách asi jako šafránu. Dejme tomu s tělesným postižením mám ještě jakousi šanci, ale když mám např. mentální postižení?! Ach jo, co mám dělat?

Každý z nás má právo toužit a hledat svůj vysněný protějšek. Seznamovacích možností pro lidi s postižením je u nás ale opravdu velmi málo. V drtivé většině se jedná o seznamování formou internetových inzerátů. Většinou se mohou seznámit lidé s tělesným postižením, malého vzrůstu, s epilepsií či psychickým onemocněním např. prostřednictvím Ligy za práva vozíčkářů, sdružení Orfeus či časopisu Můžeš a některých dalších, ale seznamka výhradně pro lidi s mentálním postižením žádná! Není divu, protože většina jich práci na počítači a s internetem vůbec neovládá.

Ojedinělou seznamovací akci s názvem Seznamovací večírek výhradně pro lidi s mentálním postižením pořádá několikrát do roka občanské sdružení Máme otevřeno?. Nejedná se pouze o klasickou seznamovací akci, ale zároveň, jak napovídá podtitul „Poznej nové přátele a možná i víc za doprovodu hudby k tanci!“, o společenský večer obohacený živou hudební produkcí, seznamovacími hrami a tombolou. Večerem provází zkušený moderátor a herec Jaroslav Šmíd. Tato událost probíhá tradičně v krásných prostorách secesního hotelu Imperial.

Art Deco Imperial hotel dlouhodobě spolupracuje s občanským sdružením Máme otevřeno?. Je nejen vstřícným zaměstnavatelem několika lidí s postižením, ale také podporuje pořádání Seznamovacího večírku. Sales manager Gabriela Vlčková k tomu říká: „Celý náš tým těší, že můžeme přispět na dobrou věc. Uvědomujeme si, že handicapovaní nemají mnoho příležitostí k seznamování. Já osobně jsem vždy chtěla dělat něco smysluplného a díky vstřícnosti vedení hotelu jsem našla cestu, jak alespoň trochu spojit neziskovou sféru se ziskovou. Se sdružením “Máme otevřeno?” se navíc velmi dobře spolupracuje.“

A proč se této aktivitě věnuje herec Švandova divadla Jaroslav Šmíd: „Protože mně to přišlo samozřejmé a také zvědavost. A po prvním Seznamovacím večírku pro Máme otevřeno? mně došlo, jak je to všude stejné. Všichni chceme sdílet život s někým blízkým, aby nám bylo dobře. A pokud to tento večírek dokáže, pak se budu rád vracet a pomáhat dál seznamovat.“

Těšíme se s vámi na viděnou při dalším večeru a nevěšte hlavu možnosti tu jsou, jen je najít! Příští seznamovací večírek se uskuteční 20. března, 16-20h v hotelu Imperial – Na Poříčí 15, Praha 1. Více na www.mameotevreno.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz