Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Energetický summit EU: Pohřbí Nečas čistou evropskou energetiku?

2. 2. 2011 - PRAHA [Econnect/Greenpeace]

Na pátečním mimořádném Evropském summitu, který se má věnovat otázce energetické bezpečnosti a inovací, budou mít nejvyšší představitelé členských států, včetně České republiky, jedinečnou příležitost dát prioritu čisté a bezpečné energetice. Během příprav na summit ovšem vyšlo najevo, že Francie a Česká republika se snaží stočit diskusi o čisté energii ve prospěch jaderné energetiky. Pokud by se tak stalo, znamenalo by to vážné ohrožení pro odvětví obnovitelných zdrojů.

Jedním z cílů nadcházejícího setkání na nejvyšší úrovni má být nalezení nejvhodnějšího způsobu, jak podpořit reformu evropské energetiky. Greenpeace apeluje na premiéra Petra Nečase, aby podpořil transformaci evropského energetického sektoru, která půjde cestou efektivního využívání energie z obnovitelných zdrojů, a zasadil se o přijetí opatření vedoucích k naplnění cílů EU v oblasti energetiky a ochrany klimatu.
Jedinou cestou, jak zajistit čistou, dostupnou a spolehlivou energii, která může sloužit jako opora stabilní ekonomice, je využívání obnovitelných zdrojů energie a zavádění technologií s vysokou energetickou účinností.

„Reforma evropské energetiky založená na čistých zdrojích představuje jedinečnou ekonomickou příležitost, a zároveň umožňuje odstřihnout se od závislosti na fosilní i jaderné energii. EU má šanci vytvořit energetický systém postavený na energetické účinnosti a obnovitelných zdrojích, z nějž bude mít prospěch celá Evropa. Česká republika nesmí být při tomto procesu překážkou,“ prohlásil Ben Jasper, poradce Greenpeace ČR pro oblast energetiky a ochrany klimatu.

Investice a inovace v oblasti čistých technologií jsou pro Evropu rozhodující i z hlediska budoucí konkurenceschopnosti, chce-li se EU udržet v čele technologického závodu s USA a Čínou. Investice do obnovitelných zdrojů navíc vytváří nová pracovní místa, a zároveň představují nejlevnější způsob, jak omezovat emise skleníkových plynů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

3. 2. 2011
3. 2. 2011
Wlasta
7. 2. 2011

Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz