Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Jeden svět 2011 vyzývá: Vaše energie je potřeba jinde!

31. 1. 2011 - PRAHA [Econnect]

Třináctý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který se uskuteční v Praze od 8. do 17. března, osloví letos své diváky a divačky sloganem "Vaše energie je potřeba jinde!".

"Festivalovým mottem chceme upozornit na to, kolik času všichni věnujeme nepodstatným činnostem. Přitom se stačí zajímat o to, co se děje kolem nás a svou energii využít spíše k tomu, aby se věci rozhýbaly k lepšímu," říká ředitelka festivalu Hana Kulhánková a dodává, že téma občanského aktivismu prostupuje napříč všemi letošními programovými kategoriemi. K hlavním tématům letošního ročníku patří ožehavý fenomén korupce a velmi aktuální problematika života seniorů a seniorek. Už tradičně uvede festival filmy s ekologickou a genderovou tematikou. Vybrané filmy se po Praze představí také v 34 regionálních městech.

Jeden svět chce letos své návštěvníky a návštěvnice k aktivnímu postoji inspirovat nejen filmy, ale také interaktivními úkoly, které budou přichystány v jednotlivých kinech a umožní jim na vlastní kůži něco vyzkoušet, zažít a naučit se. "Rádi bychom zdůraznili, kolik toho lidé mohou dokázat třeba i drobnými činnostmi v rámci občanské společnosti," říká hlavní koordinátorka doprovodných akcí Iva Bartošová.

Slogan Vaše energie je potřeba jinde! bude provázet letošní ročník festivalu Jeden svět na jeho vizuálu i ve znělce. Autory konceptu jsou výtvarnice Pauline Kerleroux a režiséři oceňovaných dokumentů Poustevna, das ist Paradies či Ženy SHR Martin Dušek a Ondřej Provazník. Z jejich dílny pochází také letošní znělka, na níž se podílela zvučná jména jako jsou hudební skladatel Ondřej Anděra (autor titulkové písně k filmu Pouta a frontman skupiny WWW), choreografka Divadla bratří Formanů Veronika Švábová a herečka Kristýna Liška Boková, která nedávno získala Cenu české filmové kritiky za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Občanský průkaz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz