Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita Praha slaví příchod tří králů

5. 1. 2011 - PRAHA [Econnect]

V den slavnosti Zjevení Páně (svátek tří králů) ve čtvrtek 6. ledna 2011 pořádá Charita Praha pod záštitou starosty Městské části Praha 2 na Náměstí Míru kulturní a prezentační akci pro veřejnost s názvem Charita slaví Tři krále. Připraven je program pro děti, tradiční příchod tří králů na velbloudech, dětská vystoupení a další doprovodný program.

„Svátek tří králů je spjat s tradicí obdarování - tři králové nesli do Betléma své dary chudému, nově narozenému dítěti. Podobná je i charitní práce. Chudým, potřebným a znevýhodněným přináší charita dary v podobě pomoci, která řeší jejich aktuální tíživou situaci,“ říká Pavel Šimek, koordinátor akce. Vedle prezentace činnosti Arcidiecézní charity Praha mohou návštěvníci shlédnout dětská vystoupení – sborový zpěv a divadelní představení s tříkrálovou tematikou.

Bohatý program je připraven zejména pro děti. Mohou se v průběhu odpoledne svést na ponících, zúčastnit se soutěže v kreslení či si vychutnat cukrovou vatu. Vyvrcholením programu bude po 16. hodině příjezd tří králů na velbloudech na náměstí k živému Betlému. V 16:30 bude sloužena mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Program potrvá do 18 hodin.

Happening Charita slaví tři krále je jednou z doprovodných akcí, které Charita pořádá v souvislosti s tradiční celostátní Tříkrálovou sbírkou. Kolednické skupinky vychází ve dnech kolem svátku tří králů do ulic a sbírají dary na podporu charitních sociálních, zdravotních, rozvojových a humanitárních projektů. Sbírka je největší akcí svého druhu v České republice, každoročně je do ní zapojeno přes 30 tisíc dobrovolníků.

Arcidiecézní charita Praha je církevní právnickou osobou, účelovým zařízením římskokatolické církve, které si klade za cíl pomáhat na principech křesťanské lásky lidem v nouzi bez ohledu na jejich náboženskou, rasovou či politickou příslušnost. Charita Praha poskytuje pomoc těm, kteří se ocitli v tíživé životní situaci nebo na okraji společnosti – zejména rodičům (matkám) s dětmi, lidem bez domova, zdravotně postiženým, seniorům, dětem a dospívajícím z dětských domovů, obětem obchodování s lidmi a obětem domácího násilí, migrantům.

Významnou činností Charity Praha je také zahraniční rozvojová a humanitární pomoc. Tato pomoc je směřována především do oblasti vzdělávání, zdravotní péče a místního rozvoje. Nejznámějším je program Adopce na dálku®, jehož snahou je nejen podpora konkrétních dětí ve studiu, ale nepřímo tak i celkový rozvoj oblastí, v nichž potřebné děti a jejich rodiny žijí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz