Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Projekt Mrkvička zprostředkuje environmentální vzdělávání mateřským školám

14. 12. 2010 - PRAHA [Econnect]

Poznávat kouzlo hraní a pobytu v přírodě, seznámit se se zajímavými kolegyněmi, pravidelně se setkávat, předávat si vzájemně nápady a nechat se inspirovat nápady druhých, zkoumat přírodu všemi smysly – to vše a možná ještě něco víc, nabízí učitelkám mateřských škol organizace Chaloupky o.p.s. v projektu Mrkvička.

“Projekt Mrkvička vznikl v podstatě na základě zájmu učitelek z mateřských škol o environmentální témata, neboť tato oblast vzdělávání nebyla doposud, alespoň v našem regionu, příliš podporována. Mrkvička je určena učitelkám z mateřských škol v kraji Vysočina. Cílem projektu je zprostředkovat komunikaci mezi pedagogy mateřských škol, zajistit příjemné prostředí k jejich vzájemnému setkávání, výměně informací a zkušeností a v neposlední řadě nabídnout možnost dalšího vzdělávání,“ seznamuje s projektem Martina Jindříšková, člen realizačního týmu.

Zájemcům projekt nabízí každý měsíc informace o dění v oblasti environmentálního vzdělávání, s nabídkou nejbližších seminářů, exkurzí apod. na emailovou adresu a zaregistrovaným školkám jednou za tři měsíce tištěný Bulletin. Proběhne celkem devět jednodenních seminářů v různých částech kraje Vysočina. Šestého ledna 2011 se ve Velkém Meziříčí uskuteční první z nich s názvem „Čtvero ročních období“, další pak proběhnou v únoru v Havlíčkově Brodě a v Pelhřimově.

„Pro toho, kdo by rád načerpal inspiraci za hranicemi našeho kraje, jsou připraveny exkurze do Brna. Na své si přijdou také všichni zájemci o netradičně řešené školkové zahrady nebo o ekologický provoz mateřské školy v exkurzi s názvem Toulavý autobus aneb cesta za ukázkami dobré praxe,“ láká Jindříšková. Dobrodruhové s touhou po nevšedních zážitcích se mohou v srpnu 2011 zúčastnit třídenního metodického semináře. Během roku bude k dispozici individuální poradenství např. v těchto oblastech: ekonápady do běžného dne, literatura, ekoprovoz MŠ, zahrada, školní jídelna, biopotraviny, regionální produkty či pomoc s projekty.

Projekt Mrkvička probíhá za podpory Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Více informací na ww.chaloupky.cz/mrkvicka nebo mrkvicka@chaloupky.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz