Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vánoce završí tradiční tříkrálové koledování

14. 12. 2010 - OLOMOUC [Econnect/Charita]

Vánoční svátky uzavírá každoročně příchod Tří králů a Charita ČR již druhé desetiletí organizuje v tomto období Tříkrálovou sbírku. Ve Velkém Týnci bude možné potkat skupinky koledníků v době od 6. do 9. ledna 2011. Navštíví i domácnosti, různé firmy a instituce, aby předali i zde vánoční poselství, informovali o aktivitách Charity a požádali o příspěvek do zapečetěné kasičky.

Místním koordinátorem sbírky je Charita Olomouc, která by podíl z výnosu sbírky (65%) ráda využila především na dofinancování projektu Rozvoj a kvalita sociálních služeb pro lidi bez domova a na přímou pomoc lidem, kteří se nenadále ocitli v obtížné životní situaci. Jde o aktivity, které se zaměřují na vybudování zázemí i samotné poskytování služeb nejen pro lidi bez domova na Olomoucku, ale i pro ty, kteří se zde ocitli v akutní nouzi a potřebují rychlou a efektivní pomoc. Zbylé finanční prostředky jsou tradičně určeny na projekty ostatních Charit u nás i ve světě.

V roce 2010 obyvatelé a návštěvníci obce přispěli finančními prostředky ve výši čtyřicet tři tisíc korun. Děkujeme! Přidělenou část výtěžku Charita Olomouc použila především na pomoc zemětřesením zasaženému Haiti a na spolufinancování investičního projektu rekonstrukce prostor Střediska Samaritán pro lidi bez domova. Rekonstrukce souvisí jednak s technickým stavem budovy na Wurmově ulici 5, ale je to také reakce na, i v regionu patrný, nárůst počtu lidí v této složité životní situaci.

Nedílnou součástí Tříkrálové sbírky je i benefiční koncert v Brně. 2. 1. 2011 se buď můžete vydat na místo, nebo stačí v 17:30 zapnout přímý přenos na ČT 1. Finanční prostředky do sbírky lze poukázat i zasláním zprávy ze svého mobilu, a to ve tvaru DMS mezera KOLEDA na telefonní číslo 877 77. Cena dárcovské SMS je 30 Kč.

Více informací získáte na www.trikralovasbirka.cz nebo www.olomouc.charita.cz. Nově můžete najít Tříkrálovou sbírku na Facebooku, má zde svůj profil. Každá kolednická skupinka má svého vedoucího staršího osmnácti let, ten se vám na požádání prokáže registrační kartou; všechny kasičky, s nimiž se koleduje, musí být zapečetěny a řádně označeny.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz