Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kandidáti na primátora se utkají v debatě

8. 10. 2010 - PRAHA [Econnect]

„Vyznáte se v Praze?“, tak zní název debaty, kterou pořádá studentská iniciativa Inventura demokracie za podpory organizace Změň politiku. Jejím cílem bude přiblížit politiku pražského magistrátu, kauzy komunální politiky hlavního města a pomoci tak občanům rozhodnout se v nadcházejících volbách. Hosté debaty budou kandidáti na primátora ze všech hlavních stran. Debata se koná 12. října od 19 hodin v Aule IES č. 314, Opletalova 26, Praha 1.

Pozvání na debatu studentské iniciativy Inventura demokracie pořádanou ve spolupráci se Změň politiku! přijali všichni kandidáti na primátora z hlavních politických stran ucházejících se o tento post. Účastní se jí Markéta Reedová z Věcí veřejných, Jiří Dienstbier ml. za sociální demokracii, Jiří Witzany kandidující za koalici SNK-ED a Stranu zelených, Zdeněk Tůma z TOP09 a Bohuslav Svoboda, kandidát ODS. Jako odborník na debatě vystoupí Martin Kameník ze sdružení Oživení. Dotazy politikům budou moci položit přímo i občané.

Probírat se bude především otevřenost magistrátu vůči občanům a transparentnost veřejných zakázek v Praze. Hosté by se měli vyjádřit k tomu, jak zahájí svou funkci v úřadě v případě zvolení nebo jak se staví k největším problémům politiky hlavního města. „Velice zajímavé pro veřejnost bude se dozvědět, jakou mají jednotliví kandidáti ucelenou vizi při vedení hlavního města“, těší se na debatu vedoucí iniciativy Tomáš Drážný.

Konkrétní odpovědi se dozvíme až na samotné debatě pojmenované „Vyznáte se v Praze?“. Ta proběhne v úterý 12. října od 19 hodin v Aule IES č. 314 v Opletalově ulici 26. Předpokládaný konec je kolem 21. hodiny. Projekt byl finančně podpořen Nadací Open Society Fund Praha v rámci grantové výzvy "Zapojení občanské společnosti do zlepšování politické kultury v ČR" z programu "Posilování role práva".


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

11. 10. 2010

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz