Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dokumentární portál nabízí zdarma v rámci filmového podzimu Vítejte v KLDR!

4. 10. 2010 - PRAHA [Econnect]

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění Vítejte v KLDR! Režisérka Linda Jablonská byla za tento svůj film o zájezdu do Korejské lidovědemokratické republiky nominována na Českého lva. V kinech film vidělo osm tisíc diváků, což je od uvedení do distribuce v roce 2009 po Katce a Oku nad Prahou třetí nejnavštěvovanější dokumentární film v českých kinech. Touto akcí startuje portál tzv. český filmový podzim, v rámci kterého poskytne online divákům další filmy, mezi nimi třeba Českou RAPubliku Pavla Abraháma.

Dokument Jablonské sleduje skupinu českých turistů, kteří se rozhodli utratit zhruba šedesát tisíc korun za šest dní dovolené v jedné z nejpodivnějších zemích světa. Režisérka zkoumá v průběhu cesty po severokorejských turistických atrakcích reakce českých turistů na pečlivě připravenou totalitní iluzi. Nově je možné vidět na portálu také Českou RAPubliku Pavla Abraháma, kde vedle tří předních českých rapperů s chutí vystupuje „všehoschopná“ Hana Hegerová.

Na www.docalliancefilms.cz je možné vidět řadu dalších českých dokumentů. Mezi nimi například Marcelu Heleny Třeštítkové, Občana Havla Pavla Kouteckého nebo filmy Víta Klusáka, Radima Procházky, Eriky Hníkové a další filmy nejen českých dokumentárních tvůrců. Na filmy je možné dívat se celoročně za drobný poplatek, který se liší od zvoleného formátu a pohybuje se mezi pětadvaceti až sto korunami, nebo se také můžete stát členy portálu a za malý poplatek 80 korun zhlédnout 10 libovolných filmů. Server nabízí přes čtyři sta dokumentárních i tzv. experimentálních filmů, z nichž čtyřicet procent je možné sledovat v českém nebo slovenském jazyce, zbytek je opatřen anglickými titulky. Čas od času server nabízí filmy návštěvníkům zdarma jako nyní v případě filmu Vítejte v KLDR!


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz