Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Slovanský ostrov i Národní divadlo budou v říjnu patřit seniorům

6. 9. 2010 -, Econnect

Patnáctý ročník Dne seniorů a benefiční představení Rusalky v Národním divadle chystá na začátek října v Praze občanské sdružení ŽIVOT 90. Obě akce proběhnou u příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října.

Den seniorů začne na Slovanském ostrově v Praze v sobotu 9. října v 9 hodin. Na návštěvníky z celé České republiky čeká pestrý kulturní i sportovní program. Připravena je mimo jiné řada hudebních vystoupení, přednášek, módní přehlídka seniorů či vystoupení skupiny historického šermu. Kromě toho budou na akci vystavovat také na dvě desítky firem nabízejících své služby a produkty.

V jednání je účast celé řady osobností mimo jiné Přemka Podlahy nebo Yvonne Přenosilové. ŽIVOT 90 rovněž plánuje uspořádat v rámci Dne seniorů panelovou diskusi politických stran tematicky věnovanou seniorům.

Mezi vrcholy dne by měl patřit závod Seniorská míle, který v 11 hodin odstartuje paní Dana Zátopková. Běh je určen závodníkům a závodnicím starším 60 let, kteří poběží na trase dlouhé 1609 kroků o 33 schodech. Druhým soutěžním kláním bude Závod seniorů s dětmi.

Dny seniorů, nejrozsáhlejší akci svého druhu v ČR, pořádá občanské sdružení ŽIVOT 90 ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, Městskou částí Praha 1, Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem pro místní rozvoj.

Osm dní před Dnem seniorů, 1. října od 18.30, proběhne v Národním divadle benefiční představení opery Antonína Dvořáka „Rusalka“. I v tomto roce převzala záštitu nad představením paní Livia Klausová. V rámci večera udělí ministr zdravotnictví Leoš Heger Cenu Makropulos, která je každoročně udělována mimořádnému projektu na podporu seniorů. Občanské sdružení ŽIVOT 90 také slavnostně předá upomínkové plakety dobrovolníkům a nejvýznamnějším sponzorům.

Výtěžek z prodeje vstupenek bude použit na provoz krizové a poradenské linky Senior telefon, která chrání křehké seniory před týráním a násilím. Benefiční představení se uskuteční díky velkorysé podpoře společnosti JT International, která je generálním partnerem akce.

Občanské sdružení ŽIVOT 90 vzniklo v roce 1990 a provozuje největší komunitní centrum pro seniory v České republice. Jeho služby zahrnují mimo jiné respitní a rehabilitační péči, tísňovou linku a krizovou pomoc. Účet sbírky na Senior telefon: 2338976309/0800.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Sdružení Život 90

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partneři Econnectu pro sociální oblast

Infoposel
Infoposel
Romano Vodi
Romano Vodi - informační portál provozovaný sdružením Romea

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz