Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Česko-německý festival Cumbajšpíl bude již posedmé v Chomutově

23. 8. 2010 - CHOMUTOV [Econnect]

Tradiční česko-německý hudební festival Cumbajšpíl v Chomutově proběhne již po sedmé, a to i přes obtíže, které pořádající organizaci Kuprospěchu, o.s. působí místní radní. Z městského parku se festival přesune přímo na náměstí 1. máje. Vstup na festival je tradičně zdarma.

Radní totiž na poslední chvíli zakázali pořádání sedmého ročníku festivalu na jeho obvyklém místě v městském parku. Pořadatelé z Kuprospěchu se, i přes značné obtíže tím způsobené, rozhodli tradiční akci, která je vrcholem sezóny pro místní kreativní komunitu z obou stran hranic, urychleně přeorganizovat do nové podoby. Tradiční poslání festivalu, tedy sbližování umělců i diváků z obou stran Krušných hor, se podaří naplnit i letos. Na pořádání festivalu se opět podílejí němečtí partneři z Anabergu Buchholze (sdružení Alte Brauerei, e.V.), kteří zajistí účast německých diváků i hudebníků.

V sobotu 28.8. 2010 se na tradičním místě konání festivalu uskuteční ve večerních hodinách pietní happening, jenž z důvodu protihlukové městské vyhlášky zaujme hlavně vizuálně. Dojde i na hudební produkci, i když ve velmi rafinované podobě.

V sobotu 4.9. 2010 se na chomutovském náměstí na třech scénách představí hudba různých žánrů. V sále za pizzerií Rigolleto, bývalém Švermáku, vystoupí legenda české elektronické hudby, skupina VANESSA, která se vrací na podia po mnoha letech. Tu doprovodí stálice české posthardcore scény, mělničtí ANYWAY, domácí ABSENT FROM VIOLENCE a tradiční host festivalu, chemnitzští MENIAK produkující taneční směs ska, reggae a latinské hudby. Na zahrádce kavárny Café Rouge vystoupí v rámci akustického večera kytarista a zpěvák Kuba Alexa a jeho hosté Sunbeam, Melankoholik a Lukáš Landa ze skupiny Flo. Pro zájemce o taneční hudbu bude v klubu HanyEvo1 k vidění GUMMO sound system a Dj Ichbin v Rigolettu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz