Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

2,5 milionu prostřednictvím DMS pro postižené záplavami

10. 8. 2010 - [Econnect]

Lidé poslali na pomoc postiženým povodněmi na severu Čech již více než 92 tisíc dárcovských sms, což představuje 2,5 milionu korun. V postižených oblastech jsou týmy koordinátorů pomoci, kteří intenzivně mapují situaci po opadu vody, aby byla povodňová pomoc distribuována a rozdělena co nejefektivněji.

Na stránkách www.darujspravne.cz/povodne najdete, komu a jak bezpečně přispět. Tato podstránka je pravidelně aktualizována a postupně zde přibývají další informace – jak o organizacích, které pomáhají, tak o jejich konkrétních činnostech a potřebách.


• Diakonie ČCE - DMS POMOCPOVODNE na 87 777
č. ú. 27196349/0800, var. symbol 2010
„Situaci monitorujeme, postiženým domácnostem jsme připraveni pohotově zapůjčit vysoušeče a případně i další materiální pomoc“, sdělil vedoucí krizového štábu Diakonie ČCE Pavel Kalus.
Pro informace ohledně materiální a technické pomoci může veřejnost poslat zprávu na e-mail povodne@diakoniecce.cz, případně volat na mobilní číslo 724 515 408.
www.diakoniecce.cz/povodne

• Diecézní charita ostravsko-opavská - DMS POVODNE2010 na 87 777
č. ú. 5015003434/5500, v.s. 333
„Sbírkové konto i DMS heslo jsou aktivní a Diecézní charita ostravsko-opavská komunikuje s jednotlivými oblastními charitami v Čechách, se kterými bude koordinovat realizaci pomoci v nejvíce postižených oblastech,“ sdělil Martin Hořínek z DCHOO.
www.dchoo.caritas.cz

• Český červený kříž - DMS CCK na 87 777
č.ú. 222826/5500, v.s. 333
Český červený kříž má v oblasti činné všechny své oblastní spolky sídlící v jednotlivých postižených okresech. Do postižených oblastí byl poskytnut materiál ČČK z nezasažených oblastí. „Spolky mezi sebou komunikují a koordinují zásobování materiální pomoci,“ vysvětluje Helena Jedličková z ČCK.
www.cervenykriz.eu

• Člověk v tísni - DMS SOSPOVODNE na 87 777
č. ú. 72027202/0300
Společnost Člověk v tísni aktivovala své povodňové týmy v Liberci, Ústí nad Labem a Plzni. V zasažených oblastech zjišťují potřeby zatopených obcí a jsou připraveny reagovat na jejich aktuální požadavky. Připravují také zásilky materiální pomoci. Na sever Čech míří i hlavní koordinátor povodňových programů Člověka v tísni Igor Klimeš. „Do postižených obcí jsme schopni dodat desinfekční prostředky, lopaty, kolečka, a další nářadí na vyklízení domů a odstraňování povodňových škod. Pokud to bude potřeba, jsme schopni v dalších fázích poskytnout i vysoušeče, “ řekl Klimeš. Krizové štáby a zástupci postižených obcí mohou kontaktovat Člověka v tísní na čísle: 776 460 280 nebo na povodne@clovekvtisni.cz .
www.clovekvtisni.cz

• Armáda spásy - DMS ARMADASPASY na 87 777
č. ú. 475335533/0300
„Armáda spásy se zapojuje do pomoci po povodních. Do 15.8. aktivujeme sbírkové konto, DMS heslo a na sever Čech vysíláme koordinátora. Po zkušenostech z května víme, že příští dny ukáží, kde je největší potřeba pomoci a do té se zapojíme,“ upřesnil Jakub Popelák z Armády spásy.
www.armadaspasy.cz

• Nadace Adra - DMS ADRA na 87 777
sbírkový účet sdružení ADRA 4028 4028/0300, var.symbol 391
„V Liberci a v Chrastavě jsme zřídili sklady materiální pomoci, které jsme během neděle zavezli. V tuto chvíli už koordinátoři materiál postupně rozvážejí. Kde to podmínky dovolují, začíná se s prvními úklidovými pracemi,“ přiblížil nám situaci hlavní koordinátor povodňových aktivit Josef Koláček.
Pro komunikaci veřejnosti s centrem jsou k dispozici emailové schránky povodne@adra.cz a dobrovolnici@adra.cz nebo telefonní linka +420 731 70 50 02 +420 731 70 50 02. Na uvedených kontaktech se shromažďují nabídky i poptávky pomoci.
www.nadace-adra.cz

Přispívat lze prostřednictvím dárcovských SMS vždy s unikátním heslem na jednotné číslo 87 777, přímou platbou na účet vybrané organizace, platební bránou a také PaySec.

Darujspravne.cz rozvíjí a doplňuje stávající možnosti dárcovství. Přispívat je zde možné prověřeným neziskovým organizacím a každý dárce má tak jistotu, že jeho peníze putují kam mají. Projekt zároveň nekonkuruje individuálním fundraisingovým kampaním, naopak nabízí přidanou hodnotu pro neziskovou organizaci či její projekt.

Fórum dárců je sdružení, zastřešující dárce v České republice (nadace, nadační fondy, firemní dárce). Na budování filantropie v ČR Fórum dárců úspěšně pracuje již 13 let. Svou činností vytváří příznivé podmínky pro dárcovství na úrovni individuální, institucionální, komunitní i firemní. V rámci sdružení se vyprofilovaly Asociace nadací Fóra dárců a Asociace nadačních fondů Fóra dárců. Ty sdružují nadace a nadační fondy, které se přihlásily k pravidlům etického chování a podílí se na rozvoji českého nadačního prostředí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz