Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Arménské a gruzínské nevládky se v Česku učí sociálnímu podnikání

23. 7. 2010 - PRAHA [Econnect]

Zástupci arménských a gruzínských nevládních organizací přijedou příští týden do České republiky, aby zde načerpali inspiraci a nové znalosti, které pak využijí ve svých zemích k rozvoji sociálního podnikání. Navštíví celkem 11 podobně zaměřených organizací v Praze a ve Středních a Jižních Čechách. Projekt, který byl podpořen Ministerstvem zahraničních věcí ČR v rámci programu pro rozvojovou pomoc, realizuje České centrum fundraisingu ve spolupráci s mezinárodní Resource Alliance a Eurasia Partnership Foundation. V první fázi projektu se uskutečnil průzkum regionu a proběhla školení v Gruzii a v Arménii, kterých se zúčastnilo 15 gruzínských a 17 arménských organizací.

Do České republiky přijedou zástupci devíti organizací, které měly nejlepší „byznys plán“ a vybrala je Eurasia Partnership Foundation a British Council. Jedná se například o gruzínský projekt originální ševcovské dílny, která zaměstnává tělesně postižené nebo o arménské sdružení rodičů postižených dětí „Astghatsolq”. Ti se věnují produkci řezbářských výrobků a denně poskytují péči 75 zdravotně postiženým dětem z Tsambaraku - vesnice těžce postižené válkou Arménie s Azerbaijanem. Ve vesnici není v podstatě žádná infrastruktura, a proto postižení nemají možnost opouštět svůj domov. I proto uvažují o zřízení e-shopu a chtějí zlepšit marketing prodeje svých výrobků.

Se zástupci arménských, gruzínských a českých organizací se můžete setkat a pořídit rozhovory a fotografie na těchto místech:

PRAHA: Pondělí 26.7., 13:00 – 14:00 hod. Ethiopia Café, Krkonošská 10. www.ethiopia.cz
V kavárně a restauraci Ethiopia Café pracuje více než 50% lidí se zdravotním postižením. Cílem je vybudovat funkční sociální firmu západního modelu, která při svém podnikání klade důraz na sociální odpovědnost. Ethiopia Café chce dokázat, že kvalita podniku jako sociální firmy může být srovnatelná s tou, kde pracují lidé zdraví.
Kontaktní osoba: Jiří Škvor, tel.: 223 010 255, e-mail:jiri.skvor@ethiopia.cz

SLAPY: Úterý 27.7., 10:00h. Portus Praha, Sociálně terapeutická dílna Slapy,
Slapy 74, www.portus.cz
Portus Praha provozuje chráněné bydlení a sociálně terapeutickou dílnu – „dobroty s příběhem“ (nakládané hermelíny, utopence…). Dílna, která byla vybudována především díky benefiční sbírce Akce cihla, funguje od března 2005 a dodává své produkty do cca 30 pražských kaváren a restaurací.
Kontaktní osoba: Bc. Marie Šmídová, DiS., smidova@portus.cz, tel.: 773 920994

SOBĚSLAV: Středa 28.7., 13:30 – 15:00 hod., Diakonie ČCE – středisko Rolnička, Bezděkova 122/I, Soběslav, www.rolnicka.cz
Rolnička je křesťanské centrum poskytující sociální, vzdělávací, terapeutické, pracovní a rehabilitační služby šité na míru dětem a dospělým s různými typy postižení a jejich rodinám z Táborska, především okolí Soběslavi. Provozuje centrum denních služeb pro děti a mladistvé, dospělé s mentálním a kombinovaným postižením, osobní asistenci a nabízí možnost zaměstnání v Čajovně Rolnička a chráněné dílně (výroba keramiky, zpracování textilu, dřeva, šperky a další). Díky spolupráci se speciální školou Rolničky jsou služby sociální optimálně provázány s výchovou a vzděláváním.
Kontaktní osoba: Mgr. Eva Janatová, vedoucí fundraisingu a PR, Diakonie ČCE - středisko Rolnička, Soběslav, tel.: 733 127 041, e-mail: fundraising@rolnicka.cz,


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz