Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Studenti z Inventury demokracie prosazují změny do vládního programu

12. 7. 2010 - PRAHA [Econnect]

Do povolebních jednání se snaží zasáhnout i studenti z iniciativy Inventura demokracie. Setkali se s jednotlivými předsedy stran sestavujících vládní koalici a předali jim výzvu k zahrnutí témat Inventury demokracie do programového prohlášení vlády. Schůzky s lídry stran již tradičně natáčeli na kameru a sestřih umístili na internet.

Nová vláda již brzy představí své programové prohlášení. Období vyjednávání o vládě využili studenti z iniciativy Inventura demokracie jako jedinečnou příležitost pro prosazení svých požadavků. Navštívili všechny předsedy stran sestavujících vládu, tedy Petra Nečase, Karla Schwarzenberga a Radka Johna a předali jim svou výzvu.

Ve výzvě je žádali o zohlednění požadavků Inventury demokracie při sestavování programového prohlášení vlády. Studenti si přejí, aby do něj vláda zanesla závazek řešení přebujelé imunity, problematiky legislativních přílepků, zajištění transparentnosti veřejných zakázek a regulaci lobbingu a omezení politických vlivů v kontrolních institucích jako je NKÚ společně s problematikou voleb do mediálních rad. Tato témata jsou hlavními body, kterými se Inventura demokracie zabývá.

„Vyzvali jsme předsedy stran, aby se z jejich pozice zasadili o zapracování našich témat do programového prohlášení vlády,“ uvádí vedoucí Inventury demokracie Tomáš Drážný. „Od předsedů stran jsme dostali konkrétní závazky, natočili jsme videozáznam a budeme teď sledovat a hlídat, jak je ve skutečnosti budou naplňovat,“ dodává Drážný.

Již v minulých letech, kdy studenti bojovali za zlepšení české legislativy, navštěvovali jednotlivé politiky s kamerou a natočený materiál prezentovali na internetu i na svých akcích. Ani nyní tomu nebylo jinak a ze schůzek s předsedy stran budoucí vlády vznikl videozáznam, který sestříhaný studenti uveřejnili na stránkách Inventury demokracie www.inventurademokracie.cz a na www.youtube.com/inventurademokracie.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz