Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Získejte titul Miss kompost

12. 7. 2010 - PRAHA [Econnect]

Pátý ročník ojedinělé soutěže MISS KOMPOST se krůček po krůčku přibližuje finále. Všichni, kteří kompostují - ať doma nebo za zahradě, se mohou zúčastnit. Stačí vyfotit svůj kompost či kompostér, připojit stručný popis a vše odeslat do Ekodomova do 15. srpna 2010. Ze všech zúčastněných bude vybráno pět nejlepších, kteří se utkají o vítězství v rámci zábavného odpoledne na oslavách Biodožínek 12. září 2010 v ekocentru Country life v Nenačovicích u Berouna. Součástí programu bude již tradičně i módní přehlídka "Inspirace z recyklace".

Cílem soutěže Miss Kompost je podpora myšlenky kompostování jako součásti moderního životního stylu a zároveň neformální výměna informací o různých druzích kompostování. Soutěž se koná pravidelně už od roku 2006 a každoročně se jí účastní vyšší počet soutěžících a příznivců.

Oddělování bioodpadu se stává stejnou samozřejmostí jako třídění PET lahví či novin. Současné možnosti řešení, které umožňují vytvářet si kompost i přímo doma či na balkóně, přitahují k obnově využité organické hmoty stále více lidí. Bioodpady tvoří až 40% směsného odpadu z domácností, nevytříděný v koších a kontejnerech hnije, silně zapáchá a vytváří skleníkové plyny. "Když jsme se v bytě v paneláku rozhodli, že budeme třídit bioodpad, měla jsme pochybnosti, jestli vermikompostér i s žížalami nepoletí hned příští týden z okna. Nakonec to bylo spíš naopak. Zmizel zápach z odpadkového koše, který vynášíme tak jen jednou týdně, protože do něj téměř nic nevyhazujeme. Po počátečním seznamování s žížalami a konzultacích se soutěžícími z Miss kompost 2009 jsme úspěšně rozběhli i vermikompostér," uvedla praktické výhody domácího kompostování a třídění bioodpadů jedna z již přihlášených soutěžích Miss kompost 2010.

Pravidla soutěže:
Přihlásit se může každý, kdo kompostuje pro svoji vlastní potřebu, bez ohledu na druh kompostování.

Přihlášení do soutěže:
• Pošlete fotografii soutěžního kompostu a stručně jej popište (včetně jeho výšky, šířky a délky).
• Popište jeho jídelníček (co a v jakém množství do kompostu dáváte).
• Můžete připojit popis zajímavé či humorné události, která se vám při kompostování přihodil nebo vymyšlenou pohádku (fantazii se meze nekladou).

Přihlášky opatřené adresou, e-mailem a telefonním číslem pošlete do 15. srpna 2010 na adresu
Ekodomov, V Podbabě 29b, 160 00 Praha 6, obálku označte Miss Kompost nebo elektronicky na e-mail: miss.kompost(at)ekodomov.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz