Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Benefiční výstava keramického studia DDM Ulita přispěje na projekt Adopce na dálku

11. 6. 2010 - PRAHA [Econnect]

Keramické studio Ulity připravuje benefiční výstavu ve svých prostorách na Žižkově tradičně každý rok. Letos proběhne od 16. do 23. června. Výtěžek z prací, které tvůrci věnují k prodeji, přispívá na projekt Adopce na dálku. Každoročně se prodá více než 300 kusů, od drobných plastik, reliéfů a nádobí po rozměrnější objekty. I letos mají návštěvníci možnost získat originální keramické dílo, načerpat inspiraci a podpořit dobročinný projekt.

Výstava shrnuje jednu sezónu Keramického studia a chce prezentovat to nejlepší, co během roku v dílně vzniklo. Autory vystavených prací jsou předškolní a školní děti, studenti i dospělí. K vidění budou mj. práce oceněné na letošní mezinárodní dětské výstavě v Lidicích. Výtěžek z prodeje bude z jedné části věnován „adoptivní dceři“ Ulity, Carolině z Nairobi, z druhé části pak podpoře mladých výtvarných talentů, členů keramického studia.

Vernisáž proběhne ve středu 16. 6. od 18 hodin na zahradě Ulity (Praha 3, Na Balkáně 100). Návštěvníci se mohou těšit na občerstvení zajištěné vegetariánskou restaurací Zelená kuchyně, na čajový catering, a na program, který symbolicky propojí českou a africkou tradici. Vystoupí zkušený interpret staré a lidové hudby Jiří Hodina (housle, zpěv) a skupina afrického tance BA-TO-CU; studentky HAMU provedou krátkou taneční performance ve větvích stromů.

Keramické studio působí v Ulitě více než patnáct let. Jeho zakladatelkou je akademická malířka Vlasta Faktorová. Pravidelně pořádá kurzy, víkendové dílny pro veřejnost, keramické tábory a samozřejmě výstavy. Nejen doma, ale také v různých pražských galeriích, čajovnách a kavárnách (Galerie U Zlatého kohouta, Písecká brána, Atrium Žižkov apod.).


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz