Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Indické děti zpívají dalajlámovi česky

7. 6. 2010 - PRAHA [Econnect]

O víkendu 4. - 6. 6. 2010 dokončili čeští dobrovolnici program vystoupeni pro světského a politického vůdce Tibetu 14. Dalajlamu, které budou letos v létě trénovat s dětmi z vesnice Mulbekh (oblast Ladakh, severní Indie). Jeho svatost přijede v polovině července do místní soukromé školy požehnat obyvatelstvu a promluvit o významu vzděláváni. Na programu vystoupení bude zpívání českých a ladackých písniček doprovázených dramatickým vystoupením. Spolupráce se školou vznikla v rámci rozvojového projektu "La Ngonpo -- Krajní meze", který podporuje vzdělávání a kulturní hodnoty v Ladakhu.

"Návštěva 14. Dalajlámy je pro školu velká pocta a zároveň důležitá kulturní událost, kvůli které přijedou lidé ze širokého okolí. Požehnání je v ladacké kultuře velmi významné a naposledy jsme jej dostali před mnoha lety," říká Tsewang Norboo, ředitel Spring Dales Public School v Mulbekhu. "Skutečnost, že škola spolupracuje se zahraničními partnery, je velmi významná, protože jeho svatost podporuje aktivní přístup školy při svém rozvoji. Zároveň vzroste i respekt k vedení školy u místní komunity," uzavírá.

Členové projektu "La Ngonpo -- Krajní meze" spolupracují se školou od roku 2008. Již potřetí sem přijede skupina českých dobrovolníků učit různé předměty od hudební výchovy po matematiku. Kromě nových znalostí mohou ladacké děti poznat evropskou kulturu v jiném světle, než ji zprostředkovává zahraniční televizní vysílání. V rámci projektu je škola podporována i materiálně v podobě nákupu lavic, tabulí a školních pomůcek. Díky veřejné sbírce mají zájemci z české veřejnosti možnost zapojit se do pomoci.

Více informací o vystoupení pro Dalajlámu a projektu "La Ngonpo -- Krajní meze" je možné nalézt na adrese: www.LNKM.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz