Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nový web GaTe startuje společně s novým projektem – dokumentem „Coming out?!“

2. 6. 2010 - PRAHA [Econnect]

Úterý 1. června 2010 se zapíše do historie GaTe dvěma událostmi, které jsou pro chod této neformální skupiny podstatné. První z nich je spuštění nové webové prezentace, která plně nahradí původní, která již po 4 letech provozu neplnila svůj účel tak, jak by měla. Nové webové stránky, které jsou umístěny na stejné webové adrese, jako ty předchozí – www.gejt.cz byly vytvořeny společně členy týmu GaTe.

Stránky byly aktualizovány a zároveň byly přidány některé nové sekce. Za zmínění stojí například vytvoření stránky přímo pro rodiče mladých gayů, protože podle našich zkušeností, se zrovna rodiče mladých gayů obávají toho, co je na našich akcích čeká a v případě gayů mladších 18 let mají tendenci jim jejich účast na našich akcích z různých důvodů zakazovat. Věříme, že také díky našim stránkám se rodiče dozvědí o homosexualitě pravdivé a důležité informace a rodiče tyto informace použijí jako podporu pro své děti.

Od dnešního dne také startuje projekt, jehož hlavním cílem je natočení dokumentárního filmu s názvem „Coming out?!“. Během následujících šesti měsíců bude připraven scénář, natočen potřebný filmový materiál a sestříhán tak, aby v listopadu mohl být uveřejněn na queer filmovém festivalu Mezipatra. Cílem projektu je natočit krátký dokument, který prostřednictvím autentických zpovědí mladých gayů, jež si již prošli obdobím svého coming outu, pomůže lépe informovat okolí ostatních mladých gayů a veřejnost o tomto složitém období v jejich životě a o úskalích, která jsou s ním spojená. Prostřednictvím našeho projektu chceme bořit předsudky, které společnost vůči gayům má.

Tento projekt je již několikátým z řady uskutečněných projektů neformální skupiny GaTe. K těmto projektům patřilo například vydání brožury „Láska je láska“ určené pro mladé gaye v průběhu coming outu (2006). Dalším z projektů GaTe bylo, díky jeho partnerům, organizování vzdělávacích besed o homosexualitě na brněnských středních školách (2007). Posledním námi realizovaným projektem byl projekt Prázdniny v pohybu (2009), jehož cílem bylo vytvořit příležitosti ke kvalitní zábavě a hodnotnému trávení volného času (sportovní, kulturní a zážitkové akce nebo výlety) během letních prázdnin.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz