Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Čím politické strany lákají mladé voliče – program nebo dárky?

25. 5. 2010 - PRAHA [Econnect]

O hlasy mladých lidí a prvovoličů se v poslední době rozhořel velký boj, a to jak mezi politickými stranami, tak i mezi různými zájmovými skupinami. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) se proto rozhodla poskytnout mladým lidem základní přehled o tom, co vybrané politické strany opravdu nabízejí mladé generaci jako takové.

Na webu www.kecejmedotoho.cz/volby2010 se mohou mladí lidé sami přesvědčit, co jim jednotlivé politické strany reálně nabízejí ve svých programech. Mladý volič se tak nemusí spokojit jen s proklamacemi hostesek a dobrovolníků na ulicích. Ti si v posledních dnech frázi, že „program právě jejich strany je určen pro mladé“ velmi oblíbili. Tuto krásně znějící frázi často doplní řadou reklamních předmětů a letáčkem s obecnými líbivými slogany, které se ale ve své podstatě u všech politických stran shodují. Marketingoví poradci politických stran tak mohou doufat, že právě jejich dobrovolníci budou první, kteří mladého člověka osloví a ovlivní ho při jeho volbě…

ČRDM tak chce i tímto webem přispět svojí troškou do mlýna ke kultivaci politické kultury vůči mladým a připomenout, že mládež zde není jen snadno využitelnou kořistí při volbách. ČRDM si také klade opět závazek dohlížet na politické strany a politiky i po volbách a jejich sliby jim připomínat i v době, kdy zájem politiků o veřejnost opadne.

Tomu by měl přispět i připravovaný projekt „Kecejme do toho“, který se veřejnosti představí s novým školním rokem. Projekt umožní mladým lidem vyjadřovat se k aktuálním otázkám, které se jich bezprostředně týkají, a jejich názory budou poté prezentovány přímo politickému systému České republiky a Evropské unie. Projekt podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a EU svým dotačním titulem Mládež v akci.

Předvolební analýzou programů politických stran chce ČRDM připravit i politiky na tu skutečnost, že pokud chtějí hlasy mladých lidí získat, je zapotřebí se o ně zajímat průběžně, nejen před volbami. Mimo to můžete ale na webu také najít medailonky „slušných politiků“, kteří se v minulých letech i ve své běžné práci mladým lidem, sdružením dětí a mládeže a mladé generaci obecně věnovali a podporovali je.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz