Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Program Greenways rozdělí v grantech osm set tisíc korun

11. 5. 2010 - BRNO [Econnect]

Občanská sdružení, nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, sdružení či spolky obcí mohou letos opět žádat o dotaci na podporu rozvoje stezek Greenways z grantového programu Nadace Partnerství a Nadace České spořitelny. Prostřednictvím grantů podporuje program Greenways Nadace Partnerství s Nadací České spořitelny projekty, které podporují dění a vybavenost na stezkách a propagují cyklistiku jako zdravý a šetrný způsob dopravy.

Granty na podporu českých zelených stezek ve výši do 80 tisíc korun uděluje program Greenways již devět let. Za tu dobu rozdělil celkem přes patnáct milionů korun mezi téměř dvě stovky projektů. „Každoročně žádají o grant desítky zájemců, z nichž můžeme podpořit přibližně polovinu z nich,“ říká koordinátor programu Greenways Juraj Flamik z Nadace Partnerství. „K tomu, aby byl projekt podpořen, musí splňovat několik důležitých kritérií. Přednostně podporujeme například projekty s návazností na stávající Greenways, jako jsou Greenway Praha-Vídeň, Moravské vinařské stezky, Labská stezka, Greenway Jizera, Greenway Berounka-Střela, Greenway Mrlina nebo nově i Stezka železné opony,“ vysvětluje Flamik s tím, že o grant mohou žádat i projekty podporující vznik dalších Greenways v České republice.

Letošní grantové řízení letos čeká jedna podstatná změna, kterou je zjednodušení podávání žádostí díky zavedení elektronického systému Grantys. „Nadace Partnerství se vždy snažila o co nejjednodušší grantové řízení směrem k žadatelům. Poslední inovací je on-line elektronická databáze Grantys, která úplně odbourávání tištěné žádosti. Mimo jiné tím šetříme i náklady žadatelů a hlavně naše lesy,“ vysvětluje ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata. Uzávěrka přihlášek do grantového řízení přes elektronický systém Grantys je 14. června 2010.

„Nadace České spořitelny spolupracuje s Nadací Partnerství od roku 2004, kdy navázala na podporu programu Greenways Českou spořitelnou v letech v 2001 až 2003. Jsme rádi, že se nám společně daří dlouhodobě napomáhat komunitním projektům, které myslí na šetrnou dopravu a turistiku na kole,“ doplnila tajemnice Nadace České spořitelny Radka Kaslová.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz